Burhaniye'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Sağlık Grup Başkanlığınca, fiziksel aktivitenin yararına dikkat çekmek için sağlıklı yaşam yürüyüşü yapıldı. Kaymakam Mehmet Göze ile Burhaniye Devlet Hastanesi Baştabibi Mehmet Maşuk Akhan’ın da katıldığı etkinlik Cumhuriyet Meydanındaki gösterilerin ardından sona erdi.

Burhaniye'de Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü
Burhaniye de, Hareketli Yaşa, Sağlıklı Kal” sloganı ile yola çıkan Sağlık Grup Başkanlığının, başlattığı yürüyüş ilgi gördü. Sağlık Grup Başkanlığı önünden hareket eden grup Cumhuriyet Meydanına kadar yürürken, Belediye Gençlik Merkezi ekipleri, halk oyunları ve jimnastik gösterileri yaparken. Sağlık Grup Başkanı Dr. Faruk Kendigelen de yaptığı konuşmada sağlıklı yaşamın önemine vurgu yaptı. Fiziksel aktivite azlığının bir çok önemli rahatsızlıklara yol açtığını anlatan Dr. Faruk Kendigelen,” Hareketli olmak, egzersiz yapmak, kilo kontrolünün sağlanması, bu tür hastalıkların önlenmesine yardımcıdır. Bu nedenle, Hareketli yaşa. Sağlıklı kal” diyoruz. Destek olan Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Emniyet Müdürümüze ve siz değerli katılımcılara teşekkür ediyorum. Hepinize hareketli, sağlıklı bir yayam diliyorum” dedi.

Katılımcılar, Belediye Gençlik Merkezi ekiplerinin gösterilerinin ardından dağılırken, pek çok veli de miniklerin gösterilerini fotoğraflamak için adeta yarıştı.
Kaynak: İHA