Babadan Oğula Gecen Klasik Araç Tutkusu

Eskişehir’de vatandaşların özel günlerine klasik otoları kiralayan 27 yaşındaki Orçun Saç, bu işi yapmasının meraktan kaynaklandığını ve bu merakın da babasından kendisine geçtiğini söyledi.

Babadan Oğula Gecen Klasik Araç Tutkusu
Odunpazarı mevkiinde vatandaşların yoğun ilgi ile bakıp gözlerini alamadığı araçları kiralayan Orçun Saç, klasik oto merakının 10 yıl önce babasının internette gördüğü 1956 model Chevrolet araç ile başladığını söyledi.

O zamanlar gördükleri aracı babasının giderek aldığını aktaran Saç, çok geçmeden klasik otolara ilgisinin arttığını belirtti.

Gün geçtikçe klasik araç sayılarının 4’e çıktığını söyleyen Saç, şimdi ise bu otomobilleri özel günler için kiraya vererek insanların mutlu anlarına tanıklık ettiğini söyledi.

Klasik otolarının sadece özel günlerde değil, filmlerde, evlenme tekliflerinde ve şehir turlarında da kullanıldığını söyleyen Saç, “Bizde ilk klasik tutkusu babamdan başladı.

Babam klasik arabaları çok seviyor. Bundan yaklaşık 10 sene önce 1956 model Chevrolet Belair marka mavi olan aracı internet gördük. Gidip o aracı almaya karar verdik ve aldık. O şekilde klasik araba merakımız başladı.

Ondan 2 sene sonra Antalya’da 1949 model Dodge Kinsway marka aracı gördük. Bu aracımızı gidip aldık. Ardından ben 2011 yılında askere gittim. Ben askere gidince babam ve ağabeyim 1964 model olan beyaz Chevrolet İmpala’yı Eskişehir’de bir firmada görüp satın almışlar. Bu sayede toplam 3 adet klasik aracımız oldu. Bir gün İnternet gezerken bu klasik otomobilleri kiralama işini profesyonel olarak yapanları gördüm. Onların araç sayılarına bakınca 3-4 adet klasik otoları olduklarını gördüm. Ben de bu şekilde kiralama işine başlamaya karar verdim ve başladık. Bu işe başladıktan sonra son olarak 1957 Chevrolet Belair marka aracımızı satın aldık. Toplamda 4 tane klasik arabamız oldu. Araçlarımızı sadece düğünlere değil, filmlere, evlenme tekliflerine, gezmek isteyenlere ve buraya gelen yerli turistlere Eskişehir turu yaptırmak için kullanıyoruz” dedi.

“KİRALAMA İŞİNE İLK BAŞLADIĞIMIZ ZAMAN FİYATLARIMIZ ÇOK DÜŞÜKTÜ”

Klasik otolarını kiralamaya veren Orçun Saç, bu işe başladıkları zaman fiyatları çok düşük tuttuğunu, sebebinin ise vatandaşları böyle bir hizmetle tanıştırmak olduğunu söyledi.

Saç, şimdilerde ise işlerinin oldukça iyi olduğunu ifade etti.

Kiraya verdikleri araçların yanında mutlaka şoför verdiğini dile getiren Saç, bu araçları kullanmanın zor olduğunu, olası bir kaza ve arıza durumunda ise parça bulmakta zorlandıklarını belirtti.

Saç, “Ben araçlarımızı şoförlü olarak veriyorum, şoförsüz olarak kesinlikle araç vermiyorum. Bu arabalar hassas olduğu için istedikleri kadar usta şoför de olsalar trafikte ne olacağı belli olmaz. Allah muhafıza bu araçlara bir kişi vurduğu zaman bu araçların tamiri çok zor, parçasını bulmakta zorlanıyoruz. Usta konusunda da sıkıntı çekiyoruz, her usta bu araçlardan anlamıyor. O yüzden vatandaşlarımıza şoför veriyoruz onlarla geziyorlar” ifadelerini kullandı.

“KİRAYA VERDİĞİMİZ ARAÇLARDA FİYATA HER ŞEY DAHİL”

Özel günlerde klasik otomobilleri kiralarken fiyata süsleme, yakıt ve şoförün de dahil olduğunu belirten Saç konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz araçlarımız genelde düğünlere kiraya veriyoruz. Araçlarımızı düğünlere kiraya verirken fiyatlarımıza şoför, süsleme ve yakıtı da dahil ediyoruz. İşimiz gelini kuaförden almakla başlıyor, düğün bitimine kadar devam ediyor. Düğün bitiminden sonra çiftlerimizi otellere veya evlerine kadar da bırakıyoruz. Süslemeye gelince araçlarımızı kendimize göre değil, müşterilerimizin istediği şekilde süslüyoruz.”

Kiralama işini yapan Orçun Saç, babası Süleyman Saç ve ağabeyi Fatih Saç ile birlikte bu araçlara birer isim koyduklarını belitti. İlk araçları olan 1956 model Chevrolet Belair’e "Mavi Boncuk", ikinci araçları olan 1949 model Dodge Kingsway’a "Siyah İnci", üçüncü araçları olan 1964 model Chevrolet İmpala’ya "Beyaz Melek" ve son araçları olan 1957 model Chevrolet Belair’e ise "Kırmızı Şimşek" isimlerini verdiklerini söyleyen Saç, bu araçları ailecek evlatları gibi sevdiklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA