5 Kız Ve 2 Torun Sahibi Kadın Üç Üniversite Bitirdi

Açıköğretim İktisat Fakültesi mezunu 58 yaşındaki 5 kız 2 torun sanibi Hatice Kaya, emekli olduktan sonra hem Açıköğretim İlahiyat Fakültesi hem de Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ) torunu yaşındaki çocuklarla aynı sıraları paylaşarak Edebiyat Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü ‘nü bitirdi.

Kaya, memurluk döneminde 3 çocuğu olduktan sonra Açıköğretim İktisat Fakültesi’ni bitirdi, 1987’de tekrar üniversite sınavına girdi. Bu defa hayalindeki öğretmenlik bölümünü kazanan ancak sadece 2 ay okula gidebilen Kaya, çıkan öğrenci affıyla yıllar sonra öğretmenlik hayalini gerçekleştirmek için yeni bir fırsat yakaladı.

1957 doğumlu olduğunu belirten Kaya, ”1965 yılında ilkokulu bitirdim, köyümüzün ilk kız öğrencisi bendim. Liseyi bitirince maliyede çalışma hakkını kazandım. Çalışmaya başlayınca üniversite sınavına girerek Türkçe öğretmenliğini kazandım. Gündüz maliyede çalışırken gecede Türkçe öğretmenliği okuyordum. Okulumu sağ sol davalarından dolayı bırakmak zorunda kaldım. Ara verince başlamam da zor oldu. Ailem o dönemlerde gece okula gitmeme izin vermedi bırakmak zorunda kaldım. Af çıkınca tekrardan başladım. Zaten öğretmenlik aşkı bende hiç bitmemişti. Bugün mezun oldum ölene kadar da okumaya devam edeceğim“ dedi.

Hatice Kaya 5 kız ve 2 torun sahibi olmasına karşın öğretmenlik hayaline kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Eşinin okul sevdasının nişanlı iken başladığını belirten Mehmet Kaya, "Ara verdiği okuluna tekrar çıkan öğrenci affı ile başlamak istedi bende destek olmak istedim ve bugün mezun oluyor hayırlısıyla birçok okulu bitirdi artık bitirecek okulda kalmadı gibi ben her zaman eşime destek olmaya çalışıyorum” diye konuştu.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise yaptığı açıklamada “Hatice hanım gurur kaynağımızdır. Okumanın yaşı yoktur bunu bir kez daha bizlere öğretti. Onunla gurur duyuyoruz ellerinden öpüyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından bu dönem Açıkgöretim İlahiyat Fakültesi’nden de mezun olan Hatice Kaya MKÜ Edebiyat Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünü de bitirerek diplomasını MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’dan aldı.
Kaynak: İHA