Başkan Culha, Semt Pazarı İnşaatını İnceledi

Hatay’ın Arsuz İlçe Belediye Başkanı Nazım Culha, yapımı devam eden Karaağaç Mahallesi’ndeki semt pazarı inşaatını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Culha, Semt Pazarı İnşaatını İnceledi
Semt pazarının belirlenen süreden daha önce tamamlanabileceğini söyleyen Başkan Culha, Karaağaç Semt Pazarı’nın ardından Arsuz merkezde yaklaşık 2,5 dönümlük bir alana kurulacak olan ikinci semt pazarı için hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü ifade etti.

Semt pazarlarının çok amaçlı olarak da kullanılabileceğini belirten Culha, "Biri Karaağaç Mahallesi’nde, diğeri Arsuz merkezinde yapılacak olan iki ayrı semt pazarımız tamamlandığında hem esnafımız daha sağlıklı şartlar altında hizmet verebilecek, hem de vatandaşlarımız kışın yağmur ve çamur, yazın ise kavurucu sıcaklardan korunarak daha rahat ve hijyenik bir ortamda alış veriş yapabilecekler. 5 bin 770 m2 alan üzerine kurulacak olan Karaağaç Semt Pazarı’mızda çelik konstrüksiyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından kolon ve kriş montajı yapılacak. Uluçınar Mahallemizde yapılacak olan ikinci semt pazarımız ise 2.5 dönümlük bir alana kurulacak olup, kapalı alanı 1000 m2 olacak şekilde tasarlandı. Her iki semt pazarımız da da 10 adet WC, Zabıta Ofis Binası ve 56 m2 lik dinlenme tesisi mevcutken, Karaağaç Semt Pazarımızda 90 adet, Uluçınar Semt Pazarı’mızda ise 50 adet tezgah bulunuyor. Proje çalışması tamamlanan Uluçınar Mahallemizdeki semt pazarımızın da ihalesi tamamlandıktan sonra temelini atıp, biran önce halkımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz" dedi.

Kaynak: İHA