Bartın Üniversitesi 7'Nci Mezunlarını Verdi

Bartın Üniversitesi’nin 7’nci mezuniyet töreninde 3 bin 249 öğrenci mezun olmanını sevincini yaşadı.

Bartın Üniversitesi, 3 bin 249 öğrencisini mezun etmenin heyecanını yaşadı. Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen törende, Ahmet Yesevi Üniversitesi Yesevi Halk Dansları Topluluğu gösterileriyle törene renk kattı. Üniversitenin lisans birincisi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Fatma Özçelik’e Vali Seyfettin Azizoğlu ve Rektör Prof. Dr. Ramazan Kaplan, ön lisans birincisi Meslek Yüksekokulu öğrencisi Selenay Ünlütaş’a da Milletvekili Yılmaz Tunç ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Genel Direktörü Büyükelçi Musa Kulaklıkaya tarafından ödülü verildi.

"YARINLARIN AKTÖRLERİ SİZLERSİNİZ"

Öğrencilerine yaşamlarında başarılar dileyen Rektör Kaplan, “Bu mutlu günümüzün aktörleri sizlersiniz. Ümit ve temenni ediyorum ki, güzel Türkiye’mizin muasır medeniyetler arasında yer alması ve hatta onları geçme azminde de millet olarak temel gücümüz ve güvencemiz, yani yarınlarımızın aktörleri de sizler olacaksınız. Akademik hayatı 40 yıla yaklaşan bir hocanız olarak sizlere hayatınızın temel ilkelerinden birinin adalet olmasını tavsiye ederim. Öğrenim hayatınızın sonunda elde ettiğiniz başarılarınız için sizleri kutluyorum. Başarılarınızın bir ömür boyu sürmesini diliyorum” dedi.

Öğretim üyelerine de seslenen Rektör Kaplan, “Tartışmasız hoca olarak en büyük mutluluk kaynağımız, sevgili öğrencilerimizdir. Onlar adeta gittikleri yerlerde bizlerin birer temsilcisidir. Onları yetkin ve donanımlı bireyler olarak yetiştirmek temel görevimiz ve sorumluluğumuzdur. Bugün bu sorumluluğu yerine getirmiş olmanın gönül huzuru ve rahatlığı ile öğrencilerimizi yeni hayatlarına uğurluyorsunuz. Öğrencilerimizin başarısında hiç şüphe yok ki en büyük pay sahibi sizlersiniz. İdealist, gayretli ve azimli mesainiz için sizleri kutluyorum” diye konuştu.

Rektör Kaplan, “Üniversitemizin bugünlere gelmesinde en büyük pay sahibi olan sizlersiniz. Üniversitemizin çeşitli kademelerinde görev yapan sizler, hep üniversitemizin daha ileriye gitmesi ideali ve gayretiyle çalıştınız. Sayısal anlamda zorluklarınız olsa da bilgi, birikim ve çalışmanızla zorlukların üstesinden gelmeyi başardınız. Üniversite olarak başarımız, bir takım başarısıdır ve sizler bu takımın en önemli elemanlarısınız” şeklinde konuştu.

Vali Azizoğlu ve Milletvekili Tunç da yaptıkları konuşmada öğrencileri kutlayarak, yeni hayatlarında başarılar diledi. Konuşmaların ardından öğrenciler yemin ederek kep attı.
Kaynak: İHA