Hasta Maskesiyle 5 Milyonluk Kanser İlacı Vurgunu

Adana’da özel bir hastaneden hasta maskesi takarak 140 bin liralık kanser ilacı çaldığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişi tutuklandı. Şahısların aynı yöntemle 10 ilden yaklaşık 5 milyon liralık kanser ilacı çalarak Suriye ve Irak’ta sattığı ortaya çıktı.

Hasta Maskesiyle 5 Milyonluk Kanser İlacı Vurgunu
Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesi Kazım Başer Mahallesi’ndeki özel bir hastaneden 140 bin liralık kanser ilacı çalındı. Polis yaptığı çalışmada kanser ilacını çalan şahısların hastaneye girip burada hasta maskesi takarak kanser hastalarının yattığı bölüme girdiğini, bir süre bekledikten sonra hastanenin ilaç deposuna inip telefonla görüştüğü kişiden isimlerini aldığı kanser ilaçlarını çaldığını belirledi. Polis hırsızları yakalamak için güvenlik kameralarını 3 gün boyunca inceledi. Yapılan incelemede şahısların Y.A., M.A.K. ve O.D. olduğu belirlendi. Polis isimleri belirledikten sonra zanlıları yakalamak için çalışma başlattı.

10 İLDE 5 MİLYON LİRALIK KANSER İLACI VURGUNU

Polis zanlıların adreslerini belirleyerek operasyon yapacağı sırada şahıslardan M.A.K.’yi bir hastanede yakaladı. Araştırmalarını sürdüren ekip, Y.A. ve M.A.K. ile bağlantılı olduğu iddia edilen şüpheli O.D.’nin Elazığ’da yakalanmasını sağladı. Gözaltına alınan M.A.K. ile O.D. sevk edildikleri mahkemece tutuklanırken, Y.A.’nın ise yakalanması için çalışmalar devam ediyor.

Şahısların sadece Adana’dan değil başta İstanbul, İzmir, Samsun, Ankara, Elazığ olmak üzere 10 ilden eczane ve hastanelerden yaklaşık 5 milyon liralık kanser ilacı çaldığı ortaya çıktı. Şahısların çaldıkları kanser ilaçlarını Suriye ve Irak’ta sattığı belirlendi.
Kaynak: İHA