Burhaniye'de Annelerin Diktiği Kıyafetleri Kızları Sergiledi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün açtığı yaklaşık 280 kurs sona erdi. Yıl sonu sergisinde de, bazı kursiyerler diktikleri kıyafetlerin mankenliğini yaparken, bazı kıyafetlerin mankenliğini de kızları üstlendi.

Burhaniye'de Annelerin Diktiği Kıyafetleri Kızları Sergiledi
Burhaniye de, Ahmet Akın Kültür Merkezinde düzenlenen yıl sonu sergisinde büyük coşku yaşandı. Kaymakam Mehmet Göze ile Belediye Başkanı Necdet Uysal’ın da katıldığı sergide halk oyunları ekipleri gösteri yaparken, kıyafetler için de bir defile düzenlendi.

Bazı kursiyerler, diktikleri kıyafetleri kendileri sunarken, bazı kıyafetleri de genç kızlar sergiledi. Daha sonra sergide yer alan resimden, giyime ve çeyiz eşyalarına kadar yüzlerce el emeği göz nuru eser görücüye çıktı. Halk Oyunları ekiplerinin gösterileri büyük ilgi görürken, Gazi İlkokulu ile Nadir Tolun İlkokulu öğrencilerinden oluşan flüt ekibi Hüseyin Akkaya, yönetiminde konser verdi. Daha sonra, düzenlenen mini defilede ilgi odağı oldu. Halk Eğitimi Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç, katılımcılara ve kendilerine destek olan kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür etti.

Belediye Başkanı Necdet Uysal ise, "Sergi, kursiyerlerimizin el emekleri ve göz nurudur. Tüketim çağını sonuna kadar yaşadığımız bu devirde, üretimin önemini bu sergi en iyi şekilde temsil etmektedir. Bu kurslar artık basit bir biçki dikiş kursu olmaktan çok öteye geçerek, her yaşa, ilgiye ve çağın gereksinimlerine uygun eğitimlerin verildiği merkezler haline gelmiştir. Kadınlarımızın kültür zenginliğimizde önemli bir yeri vardır. Asırlar boyunca tüm yükü ve kahrı çeken kadınlarımız, baktığımızda, toplumların kalkınmasında önemli bir misyon yüklenmektedir.

Kursiyerlerden Şermin Şen, "Çok güzel bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. Hocalarımızla birlikte çok ucuza mal ettiğimiz kıyafetlerimizi hem diktik, hem de sunduk. Çok güzel bir yıl geçirmiş olduk. Hocalarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Herkesi bu kursumuza bekliyoruz” dedi.

Mankenlik yapan İrem Mazlum ise, "Annem bu giyim kursunun öğretmenliğini yapıyor. Bizde kardeşim ve arkadaşımla beraber diktikleri, emek verdikleri kıyafetleri giymekten büyük gurur duyuyoruz. Bu güne dahil olduğumuz için mutluyuz” dedi.

Kaynak: İHA