AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, genel seçimlere ilişkin "Ülkenin yarınlarından endişeniz olmasın. Bu seçimde halkın verdiği tek bir mesaj var, AK Parti Türkiye'nin teminatıdır, sigortasıdır" dedi.

AK Parti'den Trabzon milletvekili seçilen Soylu, 7 Haziran'daki genel seçimlerin ardından başlattığı "teşekkür ziyaretleri" çerçevesinde, Şalpazarı ilçesine geldi. İlçe girişinde vatandaşlarca karşılanan Soylu, bir süre ilçe merkezinde yürüyüp vatandaşlara AK Parti'ye verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.

Soylu, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, genel seçimlerde Şalpazarı halkının AK Parti'ye yüzde 60 oy vererek gereğini yaptığını ifade ederek, seçimler öncesi ne söz söyledilerse seçimden sonra da bu sözlerin arkasında olacaklarını ifade etti.

Seçimden seçime gelen bir anlayışı kabul etmediklerini, her gün halkın içinde olacaklarını belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Seçimlerde yüzde 41 oy aldık. Bu oy milletimizin bize yüklediği sorumluluğun adıdır. Yüzde 34,5 ilk aldığımız seçimlerde yani 3 Kasım 2002 seçimlerinden hemen sonra bu seçimlerde alınan yüzde 41 oy puanını 6,5 artırarak yeniden birinci parti olmayı tesis eden bir oydur. Milletimize şükran borçluyuz, yaklaşık 10 seçimdir AK Parti'ye ikincilik tabelasını hiç göstermedi. En yakın parti ile aramızdaki fark 16 puandır. Yani üçüncü parti kadardır. Bizden sonra ikinci parti ve üçüncü partiyi topladığınızda ancak AK Parti'nin oyuna erişebilmektedir. Bu bizim sorumluğumuzu kat be kat artırmaktadır."

Soylu, her bir oyun sorumluluğunu taşıyarak hizmetlerine devam edeceklerini ifade ederek, "Hiç merak etmeyin görev süremiz 3 ay da olsa, 1 yıl da olsa, 2 yıl da, 3 yıl da, 4 yıl da olsa sizin bizi sadece Ankara'ya vekil olarak seçmediğinizi biliyoruz. Allah sizden razı olsun. Siz bizi kardeş, evlat olarak seçtiniz. Biz bunun farkındayız ve vazifemizi sorumluluğumuzu bihakkın yerine getireceğiz. Hiç endişeniz olmasın. Ülkenin yarınlarından endişeniz olmasın. Bu seçimde halkın verdiği tek bir mesaj var, AK Parti Türkiye'nin teminatıdır, sigortasıdır" diye konuştu.

Milletvekili seçildikten sonra görevlerine başladıklarına işaret eden Soylu, "Vira bismillah dedik yolculuğumuz başladı. Aydınlık günler bizimdir. ülkemizin endişeye gidebilecek hiçbir durumu söz konusu değildir. AK Parti varsa huzur vardır, AK Parti varsa Türkiye'nin dünya ile ilgili ortaya koyduğu iddialar devam etmektedir. Dün 2023 diyorduk, bugünde 2023 diyoruz. Dün 2053, 2071 diyorduk bugün de aynısını söylüyoruz. Dün yeni Türkiye diyorduk bugün daha güçlü yeni Türkiye diyoruz" şeklinde konuştu.

Soylu, kendilerine oy veren ya da vermeyen herkese müteşekkir olduklarını ve milletin emrine amade olduklarını ifade ederek, halkla yeni Türkiye'yi inşa edeceklerini söyledi.

Şalpazarı ilçesi ziyaretinin ardından Beşikdüzü ilçesine geçen Soylu, burada ilçe merkezinde parti otobüsü ile halkı selamladı. Soylu, ilçe merkezinde parti otobüsünden vatandaşa hitap ederek, seçmenlere AK Parti'ye verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Soylu daha sonra AK Parti Beşikdüzü İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Soylu'ya ziyaretlerinde AK Parti'den Trabzon milletvekili seçilen Ayşe Sula Köseoğlu, Adnan Günnar ve Muhammet Balta'nın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Salih Cora ile AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de eşlik etti.

Kaynak: AA