Klasik Otomobillerin 'Güzellik Ve Zarafet' Yarışı Başladı

Klasik ve yeni otomobillerin sergilendiği "3. İstanbul Concours d'Elegance Klasik Otomobil Güzellik ve Zarafet Yarışması" başladı.

Işıklar Holding ve Julius Baer ana sponsorluğunda üçüncüsü gerçekleştirilen yarışmanın açılışı, Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı.

Yarışma, Concours d'Elegance Başkanı Uğur Işık ve yarışma jürilerinin kurdele kesimiyle başladı. 1974 model Mercedes, 1965 Ford Mustang Fastback, 1976 Corvette L 82, 1958 Chevrolet Corvette, 1949 Plymouth Convertible, 1961 Porsche, 1930 Ford Pickup, 1929 model Ford Model A Phaeton, yarışmaya katılan klasik otomobiller arasında yer aldı.

Yarışmada bu senenin "Featured Brand" markası, dünyanın önde gelen spor otomobil markası Ferrari oldu. 1997 Ferrari F355 Challenge, 1978 Ferrari 308 GBTB model araçlarının yarıştığı yarışmada, Ferrari, 2014 model La Ferrari (1 milyon avro değerinde) modelini de davetliler için sergiledi.

Yarışmaya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Concours d'Elegance Başkanı Uğur Işık , yarışmanın 2013 ve 2014 yıllarında ülkenin klasik otomobil çevreleri ve ziyaretçiler tarafından büyük ilgiyle karşılandığını söyledi.

Bu sene de ilginin artarak devam edeceğine inandığını belirten Işık, "İstanbul Concours d'Elegance'ı her geçen sene daha büyük bir istek ve tutkuyla düzenlemeye devam edeceğiz. Üçüncüsünü düzenlediğimiz bu yarışmada şu anda yaklaşık 70-80 araç yer alıyor. Otomobiller, 5 değişik kategoride yarışıyor. Klasik otomobiller, 1946 senesine kadar üretilen otomobiller, antika sınıfında yer alıyor. Etkinlik yarın sona erecek. En eski 1920'lerden araçların bulunduğu yarışmada, dünyada 300-400 adet imal edilen 'La Ferrari' de sergileniyor" diye konuştu.

- Yarışma yarın sona erecek

Concours d'Elegance'ların tarihi 17. yüzyıl Fransız aristokrasisine kadar uzanıyor. 1920'lerde atsız arabalarla başlayan Concours d'Elegancelar, otomobillerin zarafet buluşması olarak dünyanın en önemli noktalarında gerçekleştirilen ve tüm dünyada takip edilen önemli bir etkinlik olarak yerini koruyor.

"İstanbul Concours d'Elegance" boyunca yarışmada yer almaya hak kazanan otomobiller, 2 gün boyunca, yıllarına göre tanımlanan 4 farklı kategoride, alanlarında uzman otoritelerden oluşan jüri heyeti tarafından değerlendirilerek, ödüllerine kavuşacak.

"Dış görünüm", "iç tasarım", "orijinallik" ve "tarihçe" gibi yaklaşımlar üzerinden verilecek puanlamalara göre, ödül kategorileri 1945 ve öncesi için "Antiques", 1946-1960 yılları için "Classics", 1961-1975 yıllarında "Collectables" ve her sene farklı bir üreticiden seçilecek olan "Featured Brand" şeklinde ayrılıyor. "People's Choice" kategorisinde ise birinci, ziyaretçi oylarıyla belirlenecek.

Yarışma, 14 Haziran Pazar günü ödül töreniyle son bulacak.

Kaynak: AA