Baraj Gölünde Kaybolan Gencin Cansız Bedeni Bulundu

Karaman’ın Ayrancı ilçesinde yüzmek için arkadaşlarıyla birlikte baraj gölüne giren ve bir süre sonra suda kaybolan lise öğrencisinin cansız bedenine ulaşıldı.

Baraj Gölünde Kaybolan Gencin Cansız Bedeni Bulundu
Karaman merkeze bağlı Akçaşehir beldesinden üç arkadaşı ile birlikte Ayrancı ilçesinde bulunan baraj gölüne giden 15 yaşındaki Emre Karabacak, yüzmek için girdiği barajda kayboldu. Olayın duyulmasının ardından genci arama çalışmaları başlatıldı. Dün geç saatlerde başlayan arama çalışmaları havanın karanlık olması nedeniyle yapılamadı. Gencin cesedinin biran önce bulunabilmesi için İçel Emniyet Müdürlüğüne bağlı Su Altı Arama ve Kurtarma Dalgıç Ekibinden yardım istendi. Dalgıç ekibi, gölde kaybolan gencin arkadaşlarından ilk olarak nerede suya girdiklerini öğrendi. Daha sonra gencin kaybolduğu yerde arama çalışması başlatan ekip kısa sürede lise öğrencisinin cansız bedenine ulaştı. Gencin yakınları cesedin bulunduğunu görünce sinir krizleri geçirerek baraj gölüne birlikte gittikleri diğer çocukların yakınlarına saldırdı. Jandarma ve polis ekipleri çıkan kavgayı güçlükle durdurabildi. Sudan çıkartılan Emre Karabacak’ın cansız bedeni ambulansla Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

ARKADAŞLARI KORKARAK YAŞANANLARI ANLATMAMIŞ

Gencin kaybolması üzerine ne yapacaklarını şaşıran arkadaşlarının korkarak kimseye haber vermeden Akçaşehir beldesindeki evlerine geri döndüğü iddia edildi. Gencin akşam evine dönmemesi üzerine ailesi aramaya çıktı. Olayın üzerinden bir gün geçtikten sonra arkadaşları gencin baraj gölünde kaybolduğunu ailesine söyleyince aile de hemen jandarmaya haber verdi. Baraja gelen ekipler kayıp gencin bulunabilmesi için itfaiye ve AFAD ekibinden yardım istendi.
Kaynak: İHA