Atık Mermer Parçaları Hediyelik Eşyaya Dönüşüyor

Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesindeki bir işletmede, fabrikalardan toplanan atık mermer parçaları hediyelik eşyaya dönüşüyor.

İrfan Tabak, Türkiye'nin önemli mermer üretim merkezlerinden İscehisar'da 20 yıl önce kurduğu iş yerinde atık mermer parçalarını işleyerek geçimini sağlıyor.

Tabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikalardan toplandıktan sonra atölyeye getirilen atık mermer parçalarının kesilip, torna makinesinde işlendiğini söyledi.

Atık mermer parçalarından hediyelik eşya ve dekorasyon ürünleri ürettiklerini belirten Tabak, "Vazo, kül tablası, şekerlik, masa isimlikleri yapıyoruz. Büyük eşya olarak da fıskiye, şömine, saksı ve hamam kurnası üretiyoruz" dedi.

Dekorasyon ve hediyelik eşya fiyatlarının özellik ve el işçiliğine göre değiştiğini dile getiren Tabak, şöyle konuştu:

"Hediyelik eşyalar 10 liradan başlıyor, 2 bin 500 liraya kadar çıkıyor. 10 liralık satranç takımının olduğu gibi 70'e 70'lik 2 bin 500 liralık da var. Dekorasyon ürünlerinin fiyatı da 250 ile 120 bin lira arasında değişiyor. Banyo kurnaları, özelliği ve mermerin yapısına göre 250 ile bin 500 lira arasında alıcı buluyor."

- "Mermer farkındalık oluşturuyor"

Tabak, farklı illerden gelen vatandaşların mermerden yapılan süs eşyalarını görünce şaşırdıklarını anlattı.

Hediyelik eşyaların, evladiyelik olduğuna dikkati çeken Tabak, "Müşterilerimize, ürünlerimiz için biraz dikkatli kullanıldığı zaman evladiyelik yani çocuğuna bile kalır diyoruz. Ayrıca mermerden yapılan ürünler farkındalık oluşturuyor. Bir çay fincanı bile çok şey ifade ediyor. Herhangi bir yere gidildiğinde ikram cam ya da porselen bardakta yapıldığında dikkat çekmez ama mermeri bulamazsın. Mermer daha azınlıktadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA