Vali Karacayı Biberonla Besledi

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ulubey ilçesinde Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nce kurulan rehabilitasyon merkezini ziyaret etti. Vali Balkanlıoğlu, burada tedavi gören Karacaları biberonla besledi.

Vali Karacayı Biberonla Besledi
Ulubey ilçesi Kadıncık Mahallesi’nde gerçekleştirdiği bir ziyaretin ardından Ulubey ilçesinde Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nce kurulan rehabilitasyon merkezine uğrayan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, burada tedavi gören yaban hayvanları ile yakından ilgilendi. Burada tedavi gören karacaları biberonla besleyen Vali Balkanlıoğlu, rehabilitasyon merkezinde en çok yaralı karacaların tedavi gördüğünü belirtti.

Vali Balkanlıoğlu, Ordu yaban hayatında en çok karacaların bulunduğunu ancak bilinçsiz vatandaşlar ya da diğer yabani hayvanlar tarafından karacalara yönelik birçok saldırı olduğunu hatırlattı. Vatandaşların karacaları doğanın bir parçası olarak görmesi gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da en çok Karaca tedavisi yapılıyor. Bu hayvanlar ya bilinçsiz insanlar ya da diğer yabani hayvanlar tarafından saldırıya uğruyor. Rehabilitasyon merkezlerinde tedavi edilen karacalar bir süre sonra doğaya bırakılıyor. Ordu’da 2014 yılında yaban hayvanları içerisinde en çok 76 yaralı Karaca tedavisi yapıldı. Bu süre içerisinde 1 hindi palazı, 7 balaban kuşu, 1 yaban kazı, 2 kaplumbağa, 1 keklik, 22 martı, 6 güvercin, 9 puhu kuşu, 3 tavşan, 3 balıkçıl, 2 kır sansarı, 7 şahin, 2 kartal, 2 çayır inci kuşu, 2 ağaçkakan, 4 arı kuşu, 4 baykuş, 2 atmaca, 2 pursak, 2 sincap tedavisi yapılarak doğaya salındı” dedi.

Kaynak: İHA