Ünlülerin 'Uyuşturucu' Davasında Karar

Şarkıcılar Ragga Oktay (Oktay Yurtalan) ve Yaşar İpek ile oyuncu Levent Can'ın da aralarında bulunduğu 9 sanık "uyuşturucu içmek ve temin etmek" suçlarından yargılandığı davada, beraat etti.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 7'si tutuklu 12 sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Davut Varlı, davayı karara bağlayacaklarını belirterek, sanıklardan son sözlerini sordu.

Sanıklar, uyuşturucu madde satmadıklarını belirterek, beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, şarkıcılar Ragga Oktay ve Yaşar İpek ile oyuncu Levent Can, Yıldırım Demir, Işık İpek, Özgür Gülünay, Ramazan Nas, Yakup Aktop ve İhsan Karaca'nın "uyuşturucu içmek ve temin etmek" suçunu işlediklerine dair kesin ve inandırıcı deliller elde edilmediğinden beraatlerine karar verdi.

Sanıklar Murat Barış ve Hakan Acıdemir'in "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçunu zincirleme şekilde işlediklerini belirten mahkeme heyeti, sanıkları 5 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, diğer sanıklar Kenan Yıldırım, Eser Kılıç ve Dilek Aybaş'ı "uyuşturucu madde ticareti yapma veya sağlama" suçunu zincirleme şekilde işlediklerini ve ele geçirilen uyuşturucu madde miktarını da göz önüne alarak 10 yıl 5 ay hapis, sanıklar Yılmaz Aktaş, Mehmet Aslan ve Muzaffer Kılıç'ı "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan 4 yıl 2 ay hapis, sanıklar Ramazan Durmuş ve Nezahat Çengel'i ''irade ve eylem birliği içinde kokain ticareti yapmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti.

Sanıklar Yılmaz Aktaş ve Kadri Çengel'i "kullanmak için uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptıran heyet, bu sanıklar açısından "hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasını" kararlaştırdı.

Mahkeme, sanık Kenan Yıldırım'ı "ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 10 ay hapis cezası ile cezalandırırken, firari sanık Olcay Turan'ın yakalama emrinin infazının beklenilmesine karar verdi.

Kaynak: AA