Sanatçı Emel Örgün, Yeni Albümünü Tanıttı

Türk Halk Müziği sanatçısı Emel Örgün'ün yeni albümü "Yörüklerin Ezgisi", Ördekli Kültür Merkezi'nde geniş katılımla düzenlenen gecede tanıtıldı.

Sanatçı Emel Örgün, Yeni Albümünü Tanıttı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan albüm tanıtımı ve imza gecesinde ilk olarak, Örgün hakkında bilgi verildi.

Albümü tanıtıcı videonun izletilmesinin ardından, Örgün'ün "Yörüklerin Ezgisi" albümü için çekilen ilk 3 klip izletildi. Hasan Kandemir'in yönettiği, gösterimi ilk kez gerçekleştirilen bu kliplerden ikisinin, Bursa'nın Harmancık ilçesinde, birinin Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Çaltılı köyünde çekildiği belirtildi. Harmancık Eko Turizm Alanı'nda çekilen iki klibe Harmancık Belediyesinin destek verdiği ifade edildi.

Daha sonra sahneye çıkan Kandemir, klip çekimlerine ilişkin bilgi vererek, albüm hakkındaki düşüncelerini dile getirdi. Kandemir'e, Bursa Kütahyalılar Derneği Başkanı Beyhan Gündüz tarafından plaket verildi.

Beyhan Gündüz, Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürü Dr. Turgay Mercan, 22. dönem milletvekili Faruk Anbarcıoğlu'nun konuşmalarının ardından albümde yer alan türküler, Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuarı saz ekibi ve sanatçıları tarafından icra edildi.

Bağlamada Selçuk Oruç, kabak kemanede Cemil Menteşe, ritim sazlarda Alperen Kırhan, klavyede Alim Hüseyinoğlu'nun bulunduğu saz ekibinin müzikleri eşliğinde, "Bulaşık Almış Goyunlarını" türküsünü Semih Ersoy, "Feracemin Ucu Sırma"yı Bahtiyar Özdemir, "Deniz Kenarında Harman Olur mu?" eserini Örgün'ün öğrencisi Selma Yavuz seslendirdi. Emel Örgün için sürpriz bir türkü ile Nurullah Söylemez de sahne aldı. Türkülere, Kayı Boyu Halk Dansları Ekibi eşlik etti.

Örgün'ün, "Arpalıkta Yolum Yok", "Kayaköy'ün Alt Yanında Değirmen", "Irmızanım", "Dağlar Gazeli", "Yörük Ali", "Teke Potbori", "Armut Ağacı" türkülerini konuklarının eşliğinde seslendirmesi ve tüm katılımcılara birer teşekkür belgesi takdim etmesiyle etkinlik sona erdi.

Albümünü imzalayan ve hayranlarıyla fotoğraf çektiren Örgün'e, etkinlik sonrası çiçek hediye edildi.

Kaynak: AA