CHP'li Meclis Üyesinin İş Yeri Bastığı Ve Çalışanları Dövdüğü İddiası

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, CHP’li Meclis Üyesi M.İ. ve ailesi, iddialara göre, otopark tartışması yüzünden yan komşuları Ece Küçük’ün dükkanını basıp çalışanını darp etti. Darp anı, güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, geçtiğimiz yıl 8 Aralık tarahinde Girne Caddesi’nde oto kiralama işyerinde meydana geldi. İddiaya göre, oto kiralama işletmecisi evli ve 2 çocuk annesi Ece Küçük ile komşusu ev eşyaları satan M.H. arasında bir süredir dükkanları önündeki oto park yeri tartışması yaşandı. 6 Aralık günü esnaf M.H. ile oto kiralamada çalışan çalışanı Deniz Lekesiztürk arasında yine otopark yüzünden tartışma yaşandı. Son tartışmanın ardından olaylar iyice gerildi. İddiaya göre, iki gün sonra oto kiralama iş yeri basıldı ve sahibi Ece Küçük darp edildi. İş yeri çalışanı ve Ece Küçük’ün darp edilmesi işyeri güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.

ALTI KİŞİ BİR KADINI DARP ETMİŞ

Yan komşusu ile iş yerlerinin önündeki otopark yüzünden ara ara tartıştıklarını dile getiren oto kiralama işletmecisi Ece Küçük, şöyle konuştu: ’’6 Aralık günü işyerimde çalışan Deniz, dükkanda tek başına olduğu zaman, otopark yüzünden yan esnaf komşumuz M.H. ile tartışmış. 8 Aralık günü ise M.H., babası Karşıyaka CHP Meclis üyesi M.İ, kardeşi E.İ., amcası A.İ, amcasının oğlu H.İ. ve tanımadığı birkaç akrabası ile birlikte dükkanımı basmışlar. İş yerinde Deniz Lekesiztürk tek başınaydı. Onu hırpaladıktan sonra meclis üyesi M.İ, tokat atmış. Ağza alınmayacak küfürler sarf ederek benim nerede olduğumu sorup acil buraya gelmem için çalışanıma emir vermiş. Deniz bunun üzerine beni aradı, ‘Acil dükkana gel’ dedi.

Bende dışarıda alış verişteydim. Taksi ile iş yerine geldim. Ben taksiden indim iş yerine doğru ilerlerken tekme tokat, kollarımdan tutarak ağzımı kapatarak iş yerimin içine soktular. İş yerimin içinde de tartaklamaya başladılar. Olayın gelişmesinde daha sonra elimden kolumdan tutarak beni dışarıya çıkarmak istediler. İş yerimden çıkmadım can güvenliğim yoktu. İş yerimden çıkmayarak en azından başıma bir şey gelmez diye düşündüm. Tekrar üzerime çullandılar. Beni arka tarafa çekerek darp ettiler.’’

SİLAHLA TEHDİT ETTİLER İDDİASI

Ağza alınmayacak küfürler savurarak tehditlere devam ettiklerini belirten Ece Küçük, şunları söyledi:

’’Çocuğumu kaçırmakla, eşimi öldürmekle tehdit ettiler. Eşimin özellikle iş yerine gelmesini, gelirken silahla gelmesini, kendilerinin de üzerlerinde silah olduğunu söylediler. Beni arka tarafa çektiklerinde silahla tehdit ettiler. Kafamı duvara çok vurdular. Kaburgama sırtıma çok vurdular. Darp raporu aldım bu olayla ilgili. Bu olaydan sonra psikolojim bozuldu. Bununla ilgili bir raporum var. Ağır antidepresan ilaç kullanıyorum. Olayla ilgili polisler geldikten sonra birlikte Örnekköy Polis Merkezi’ne gittik. Polisler barışmamız için baskıda bulundu. Bende elimizde kamera kayıtları olduğunu söyledim. Beni fazla ciddiye almadılar. Sonuçta kadına şiddet var ve kimseyi tutmadılar. 3 kişi vardı karakolda. Sonra sosyal medya yardımı ile olaya karışan kişileri kamera görüntüsünden tespit edip fotoğraflarına ulaşıp isimlerini soy isimlerini buldum. Ondan sonra tekrar savcılığa suç duyurusunda bulundum.’’

TEHDİT ALIYORUM

Şikayeti geri alması için devamlı tehdit ve baskı altında olduğunu kaydeden Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: ’’Yolda beni tanımadığım insanlar çeviriyor tehdit ediyor. İş yerimin önünde belinde silah gösteren adamlar dolaşıyor. Benim kapımın önünde bir gidiyorlar bir geliyorlar. O dava geri çekilecek diyorlar. 18 aylık oğlumu işyerine getiriyorum. Tartıştığımız yan komşumuz M.H. iş yerinin önünden bakıp, ‘Bu çocuğun böbrekleri satılır, söyleyelim de bizim Diyarbakır’dan yeğenleri çağırsınlar. Bu çocuğun böbrekleri bize lazım olur. Yoksa göz kornealarını mı satsak’’ diyor. Çocuğumu bile işyerine getiremez hale geldim. Savcılığa hayatımın tehlike altında olduğuna dair başvuruda bulundum ve dünden itibaren bana koruma verildi.

’’

POLİS GİBİ ÇALIŞTIM DELİL TOPLADIM

Olayın ardından 6 ay geçtiğini ve savcılıktaki iddianamenin hazırlanmadığını belirten Ece Küçük, sözlerini şöyle sürdürdü: ’’Savcı bizimle pek ilgilenmedi. Bunu karşı tarafın CHP Meclis Üyesi olmasına bağlıyorum. Ben savcıya ifade vermeye gittiğimde savcı, kamera görüntülerini izlemediğini söyledi.

Ben de sordum, ‘Kamera görüntüsünü size izletemiyorsak fotoğraf hazırlasam bakar mısın?’ dedim. Ve ben kamera görüntülerinden beni boğazlarken ve darp ederlerken fotoğraf çıkardım. Savcılığa da dosyayı teslim ettim. Kendim polis gibi çalıştım.’’

MECLİS ÜYESİ ŞİDDET KULLANMADIM DEDİ AMA KAMERA GÖRÜNTÜLEDİ

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi M.İ’nin karakolda polise verdiği ifade olay günü işyeri kamerasının çektiği görüntü ile pek uyuşmadığı dikkat çekti. Örnekköy Polis Merkezinde M.İ. ifadesinde, "Kızımın yan komşusu oto kiralama işletmecisi Ece ile aralarında gerginlik varmış. Ben kızıma devamlı olarak komşu esnaf ile iyi geçinmesi yönünde telkinler verirdim. Olay günü saat 13.00 sıralarında, kızımın işyeri önünde oturmaktaydım. Yanımda kızım ve oğlum vardı. Birden Ece Küçük yanımıza hakaretler ederek gelmeye başladı.

Ne olduğunu anlayamadan bağırmaya başladı.

Ben, kızım ve oğlum, Ece isimli kişiye kesinlikle fiziki bir şiddet uygulamadık. Ben asla kimseye tokat atmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum’’ dediği görüldü.

KADIN ESNAFI ARALARINA ALMALARI KAMERADA

Kamera görüntülerinde, oto kiralamada çalışan Deniz Lekesiztürk, tek başına oturduğu sırada yan esnaf M.H.’nin amcası A.İ. içeri giriyor ve masaya yumruk vuruyor. Sonra A.İ. masayı tekmeliyor ardından M.H.’in babası Karşıyaka Belediye Meclis Üyesi M.İ., M.İ.’nin oğlu E.İ., A.İ.’nin oğlu H.İ. ile birlikte 2 kişi daha giriyor. H.İ. çalışanı iteklerken Belediye Meclis Üyesi M.İ araya giriyor. M.İ., oto çalışanı Deniz Lekesiztürk’ü iteklerken birden bir tokat atıyor. Oto kiralama işletmecisi Ece Lekesiztürk taksiden indikten sonra işyerine gelirken İ. ailesi arasına alıyor. H.İ., Ece Küçük’ün ağzını kapatarak işyerine sokuyor ardından işyerinin içine giriyor ve Küçük’ü aralarına alıyor. H.İ. tarafından arkadan çekilen Ece Küçük, diğerlerinin de ittirmesi ile kamera açısından çıkıyor. İş yeri kamerasının içerideki sesli görüntüde küfürler duyuluyor.

CHP MECLİS ÜYESİ İPEK: ’’KADINA ŞİDDET UYGULAMAYIZ, GÖRÜNTÜLER KURGU’’

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, bir kadına dayak attığı görüntüleri yalanlayan Karşıyaka Belediyesi CHP Meclis Üyesi Murat İpek, ’’Bizim bir suçumuz yok. Karşı taraf devamlı kızımız taciz etmiştir. Görüntüler kurgudur. Biz kadına şiddet uygulamayız. Asıl biz mağduruz’’ dedi.

Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi Murat İpek, kızı Merve Hanhan’ın esnaf komşusu oto kiralama işletmecisi Ece Küçük’ün işyerini basması ve darp etme olayına ilişkin iddiaları yalanladı. Kendisinin yıllarıdır esnaf olarak Karşıyaka’da çalıştığını belirten Murat İpek, karşı tarafı olayları saptırdığını ileri sürdü. Kendisinin darp olayına karışmadığını belirten İpek, ’’Aslında karşı taraf taciz olayında bulunmuştur benim kızıma. İş yerinde devamlı araç bırakılmaması için hep taciz etmişlerdir. Kızıma çok hakarette bulundular. Ben uyarmak amacıyla gittiğimde bana bile hakaret ettiler. Kişilik olarak kimse ile sorunum yoktur. Hele bir bayana el kaldıracak biri değilimdir. Bana atılan suçlar; yalandır, iftiradır. Zaten kızıma o kişilerle devamlı görüşmemeleri için, işyerleri arasına büyük çiçekler koydurttum. Sen işine bak, o da işine baksın diye uyarılarda bulundum. Ece Küçük bizim işyeri arsına koyduğumuz çiçeklere tuz ruhu döküp çiçekleri kuruttu. Bizim kameralarımıza yansımadı alanı görmüyordu ancak şahitlerimiz var. Aslında mağdur olan biziz. Fakat kendilerini haklı göstermek anlamında gereksiz kamera görüntülerini kullanıp, lehlerine kullanmak istiyorlar. Ece Küçük kendi elamanına, kendini dövdürtüp sağlık raporu alıp beni Murat İpek dövdü diye darp raporu aldı. Bunlarla ilgili şahitlerimiz var. Mahkemede her şey ortaya çıkacak’’ dedi.

’’ASIL MAĞDUR TARAF BİZİZ’’

İftiraya uğradıklarını ifade eden Murat İpek, ’’Kızım ile esnaf komşuluğu ilişkisi varken bunlar oto kiralama işyerleri oldukları için araçları işyerinin önüne diziyorlar. Benim kızım da bir araçlık benim de yerim olsun derken maalesef hakkını vermiyorlar. Sonradan anladım ki açtıkları işyerlerinde insanlara saldırıp, maddi durumu iyi olan insanlara saldırarak davacı olup para sızdırmak. Bütün dertleri amaçları bu. İnsanlara çamur atarak kendi mağdur durumda göstermek istiyorlar. Benim meclis üyeliğimden yararlanmak istiyorlar. 56 yaşına gelmiş bir insanım emniyetlik bir işim olmamıştır. Ne çocuklarımın ne de ailemin hiçbir mahkemelik olayımız yoktur. Ama kendilerinin sicillerine bakıldığında birçok davadan kayıtları vardır. Bizde şikayetçiyiz. Biz o gün, tartışmamızda eşini istedik, gelsin konuşalım anlamında ancak Ece Küçük provokasyon yapmıştır. Biz kadına şiddet uygulamayız. Kamerasını kurmuş ve kayıta almış görüntüleri farklı yöne çekmiştir. Asıl mağdur taraf biziz’’ dedi.

Kaynak: İHA