Kobitem İlk Mezunlarını Verdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alan Programı dersini alan ilk öğrenciler mezun oldu.

Kobitem İlk Mezunlarını Verdi
KOBİTEM’de mesleki eğitimlerini gören İzmit Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alan Programı’nda okuyan 27 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldılar. Törene Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Erol, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Osman Ayvazoğlu, müdürler eğitmenler, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alan Şefi Hakan Yaman, “Ülkemizde sadece 5 büyükşehirde bulunan İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Alanı gelişmiş ülkelerde son derce prestijli olan itfaiyecilik mesleğine nitelikli ve donanımlı eleman yetiştirme görevini yerine getirerek ülkemizin bu alanda önemli bir ihtiyacına cevap verecektir. Öğrencilerimiz 3 yıl süren mesleki eğitimlerini okulumuzun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokol çerçevesinde itfaiye teşkilatımızın eğitim ve uygulama tesislerinde Türkiye’nin en iyi itfaiye eğitimcileri ile gerçekleştirdiler” diye konuştu.

Törende daha sonra okul birincisi Ayşenur Dinçel, okul başarı kütüğüne okul birinciliği bürövesini vurdu. Tören, diplomalarını alan öğrencilerin itfaiyeci duasını okuması ve kep atmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA