İskenderun'da Bisiklet Gezisi

İskenderun'da, Çevre Koruma Derneği tarafından bisiklet gezisi düzenlendi

İskenderun Çevre Koruma Derneği Başkanı Nermin Yıldırım Kara, anıt alanında yaptığı konuşmada, bisikletin toplum için yararlı bir aktivite olduğunu belirtti.

Bisiklet kullanımının önemine dikkat çeken Kara, amaçlarının insanları çevreye zarar vermeyen araç teknolojilerine yönlendirmek olduğunu kaydetti.

Kentlerde trafik sorunlarının çözümünde bisikletin önemli katkılar sağladığını ifade eden Kara, şöyle devam etti:

"Bisiklet çevreye dost, hiçbir duman ve ses oluşturmayan bir ulaşım şeklidir. Kentlerimizdeki tıkanan sorunların çözümünde önemli bir katkı sağlamaktadır. Çünkü hava, kara ve denize bırakılan atık maddeler çevrenin en büyük düşmanlarıdır. Bunlar radyoaktif atıklar, fabrika atıkları, zararlı kimyasallar ve zararlı gazlardır. Zararlı gazların içerisinde en büyük zararı motorlu araçlardan havaya bırakılan egzoz gazları oluşturur. Motorlu taşıtların sera gazı salınımları küresel ısınmanın yaklaşık 'ünü oluşturmaktadır. Toplumu ulaşım araçlarına yöneltmek, çevreye zarar vermeyen araç teknolojileri üzerinde durmak, azda olsa çözüm alternatifi olacaktır. Bisiklet kullanımının özendirilmesi için yollarımızın, çocuklar ve yaşlıları içeren toplumun tüm üyelerine özgürce hareket imkanı vermesi gerekmektedir."

Konuşmanın ardından yaklaşık 50 bisikletçi farkındalık oluşturmak için Anıt Meydan'ından başlayıp ilçe merkezinde bisiklet gezisi gerçekleştirdi.

Kaynak: AA