Hatay'da Acemi Erler Yemin Etti

Hatay'da 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında eğitimlerini tamamlayan 1995/2 tertip bin 700 er, düzenlenen törenle yemin etti.

Hatay Valisi Ercan Topaca, törende yaptığı konuşmada, askerlik görevinin anayasada her Türk vatandaşının yapması gereken bir vazife olduğunu söyledi.

Askerliğin bir görev olmasının yanı sıra herkesin canı gönülden yaptığı bir hizmet olduğunu ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

"O yüzden hepimiz annelerimiz, babalarımız tarafından askere giderken veya çocuklarımızı askere uğurlarken coşkuyla sevgiyle onları uğurluyoruz. Bu görevi en güzel bir şekilde yapan milletiz. Çünkü askerlik görevi milli bir görev olduğu kadar bizim inancımıza göre kutsal bir görevdir. Ondan kaçış söz konusu değildir."

Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan'ın da bir konuşma yaptığı törende, Vali Topaca, alaya ilk teslim olan askere ödül verdi.

Törende, çocukları gibi askerliğini 121. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı'nda yapan 10 babaya, yemin eden çocukları tarafından hediyeleri verildi.

Etkinlik, resmi geçit merasiminin ardından sona erdi.

Kaynak: AA