Büyükşehir'den Her Gün 10 Bin Kişiye İftar

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ramazan’a hazır… Büyükşehir, Ramazan ayı boyunca Başkent’in 7 ayrı noktasında kuracağı iftar çadırlarında 10 bin kişiyi ağırlayacak. Klima ve Tv ekranlarının yer alacağı çadırlarda vatandaşlara 4 çeşitten oluşan iftar yemeği verilecek.

-ÇADIR KURULACAK YERLER

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 11 ayın sultanı Ramazan ayında gelenek haline getirdiği iftar çadırlarını bu yıl kentin 7 farklı noktasına kuracak. Binlerce Başkentlinin ağırlanacağı çadırlara yaz sıcakları nedeniyle klimalar, iftar programlarının izlenebilmesi için televizyonlar yerleştirilecek.

Vatandaşlara her gün EGO yemekhanesinde hijyenik ortamlarda hazırlanan 4 çeşit yemekten oluşan menü ikram edilecek. Hijyenin ön planda tutulduğu iftar çadırlarında Başkentlilere yemeklerle birlikte tek kullanımlık tabak ve çatallar verilecek.

Çadırlar, Ulus’ta Hacı Bayram Cami yanı ve Gençlik Parkı, Sincan’da Lale Meydanı, Yenimahalle’de OSTİM Metro Durağı, Altındağ’da Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı, Mamak’ta Abidinpaşa Makro Market yanı, Çankaya’da AŞTİ’de kurulacak.

Ramazan ayı boyunca iftar çadırlarında günlük 10 bin konuk ağırlamayı hedeflediklerini ifade eden Büyükşehir yetkilileri, on bir ayın sultanı bereket ayının huzurlu ve güven içerisinde geçmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını kaydettiler.
Kaynak: İHA