Bülent Kılınç, Sualtı Dalış Ve Fotoğrafçılığını Anlattı

İnönü Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Sualtı Fotoğrafçısı, Danıştay Üyesi Bülent Kılınç, ‘Sualtı Dalış ve Fotoğrafçılığı’nı anlattı.

Bülent Kılınç, Sualtı Dalış Ve Fotoğrafçılığını Anlattı
Hoca Ahmet Yesevi Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Sualtı Fotoğrafçısı, Danıştay Üyesi Bülent Kılınç, sualtına ilgisinin 2000 yılında Antalya’nın Kaş ilçesinde başladığını, bu konuyla ilgili temel eğitimleri aldıktan sonra 2009 yılından itibaren sualtı fotoğrafları çekmeye başladığını söyledi.



Sualtı dalışı, temel fotoğrafçılık, kompozisyon ve sualtı fotoğrafçılık teknikleri konusunda kurslar aldığını belirten Danıştay Üyesi Bülent Kılınç, bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışında pek çok workshoplara katılarak deneyimini arttırdığını, Endonezya, Malezya, Filipinler, Maldivler, Kızıldeniz, Ürdün gibi sualtının zengin olduğu bölgelerde fotoğraf çekimlerinde bulunduğunu ifade etti.

Yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği sualtı dalışları ve çektiği sualtı fotoğraflarından oluşan sinevizyon gösterisiyle konferansına renk katan Bülent Kılınç, sualtı dalışı eğitimi, sualtı fotoğraf çekimi ve teknikleri ile ilgili detaylı bilgiler verdi.

Katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayan Danıştay Üyesi Bülent Kılınç’a, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum tarafından İnönü Üniversitesinin 40’ıncı Yıl Plaketi hediye edildi.
Kaynak: İHA