Antalya'da Plajların Açılışı Yarın Yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, "Yaza Merhaba Partisi" gerçekleştirerek 5 plajın sezon açılışını yapacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Yaza Merhaba Partisi" ile dünya harikası plajlardan Kadınlar Plajı, Konyaaltı Plajı, BeachPark, Sarısu Mesire Alanı Plajı ve Beldibi 1 Atatürk Parkı Plajı'nın toplu açılışını gerçekleştirecek.

Büyükşehir Belediyesinin halka açtığı plajlar, belediye şirketlerinden ANET tarafından işletilecek. Kadınların görüşleri doğrultusunda yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla yenilenen Kadınlar Plajı, VIP kalitesinde plaj hizmetiyle binlerce kadını ağırlamaya hazır.

Kadınlar plajında geçen yıl bin 50 olan şezlong sayısı bu yıl bin 500'e çıkarıldı. Yürüme yollarının tamamına kilit taş yapıldı, plaj bünyesinde bu yıl Türkiye'de ilk olarak hamam, SPA ve sağlık merkezi hayata geçirildi. Kuaför hizmeti de verilecek plajda, çocuklar için oyun parkları kuruldu.

70 dönümlük plajda çimlendirilen alanda kadınlara pilates, aerobik, step dersleri verilecek. Kadınlar spor aletleri ile fitness yapılabilecek, kum sahada voleybol ve beton sahada basket oynayabilecek.

- Sahilde tüm plaj hizmetleri ücretsiz alınacak

Kadınlar Plajı'nda talep doğrultusunda kum banyosu alanı da oluşturuldu. Çocuk parkı engelli çocukların da kullanabileceği şekilde engelsiz park haline getirildi. Sahilde tüm plaj hizmetleri ücretsiz olarak alınacak. Tüm çalışanların kadın olduğu plajda, altın bröveli 4 kadın cankurtaran görev yapıyor. Kadınların 08.00-19.00 saatlerinde yararlanabileceği plaj, akşam ailelere hizmet verecek.

Büyükşehir Belediyesi, Sarısu Mesire Alanı Plajı'nda da halkın daha düzenli, güvenilir, temiz ve huzurlu bir ortamda piknik yapıp ve denize girmesi için bir takım düzenlemeler yaptı. Büyükşehir Belediyesi ve ANET AŞ tarafından Sarısu'ya 2 milyon 341 bin lira yatırım gerçekleştirildi. Alanda bulunan piknik masası sayısı 860'a çıkarıldı. Otopark kapasitesi 500'den bin 500 araca çıkarıldı.

- Konyaaltı Plajı

Konyaaltı'nda 1, 2, 3, 4 ve 5 no'lu plajlarda şezlong, şemsiye, duş gibi tüm plaj hizmetleri geçen yıl olduğu gibi yine ücretsiz verilecek. 6, 7, 8, 9 ve 10 no'lu plajlar ise vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ücretli olacak.

Ücretsiz plajlarda 3 bin 500 şezlong ve bin 500 şemsiye, 20 soyunma kabini bulunacak. Vatandaşlar, kimlikleri karşılığında şezlong ve şemsiye alabilecek. BeachPark'ta ise eski 6 no'lu plaj ücretsiz, diğer plajlar ise ücretli hizmet sunacak.

Büyükşehir Belediyesinin bu yıl ilk kez işleteceği Beldibi 1 Atatürk Parkı Plajı da ücretsiz halk plajı haline getirdi. Beldibi plajında vatandaşlar, plaj hizmetlerine para ödemeyecek. Sahilde çay bahçesi ve fast food tarzı 3 büfe bulunacak. Sahilin güvenliğini jandarma ve özel güvenlik elemanları sağlayacak.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yarın saat 13.30'da 5 plajın toplu sezon açılışı yapılacak.

Kaynak: AA