SMDK Açıklaması 52'Nci Tugay'dan Sonraki Hedefimiz Başkent Şam

Said İbicioğŸlu) İSTANBUL -Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Yönetim Kurulu ǜyesi ve Eski BaşŸkanı Abdulbasid Seyda, "Silahlı muhalif grupların Suriye'nin güneyindeki Esed güçlerine ait 52'nci Tugay'ı ele geçirmesinin söz konusu bölgede önemli bir askeri ilerlemeye işŸaret ettiğŸini ve bundan sonraki hedefin ise şžam olacağŸının anlaşŸıldığŸını" söyledi.

Seyda, "SavaşŸ alanında elde edilen bu başŸarıların, bölgede yaşŸanan gelişŸmelerin daha iyi anlaşŸılabilmesi için siyasi çabaların artırılmasını gerekli kıldığŸına" değŸinerek, "gelecekte elde edilecek kazanımlar ve engeller karşŸısında alınacak kararlarda bir bütünlük oluşŸturulmasının önemine" vurgu yaptı.

Muhalif güçlerin son dönemde gerçekleşŸtirdiğŸi ilerlemeye ilişŸkin açıklama yapan SMDK Sözcüsü Salim Muslat ise, "ilerlemenin safların birleşŸtirilmesinin doğŸal bir sonucu olduğŸunu, bu ilerlemenin yankısının tüm Suriye'ye yayılacağŸını ve nihai zaferin yakın olduğŸunu" ifade etti.

Muslat, "KurtuluşŸ savaşŸının devam ettiğŸine ve tüm Suriye topraklarını kapsayacağŸına" dikkati çekerek, SMDK'nın daha fazla kan akmaması, Silahların bırakılarak Suriye'nin yeniden inşŸasının sağŸlanması için ve halkın isteklerinin garanti altına alınarak yerine getirilebilmesi için çabalarını sürdüreceğŸini isöyledi.

Güney cephesindeki muhalif silahlı gruplar başŸlattıkları "Kasas operasyonunun" ardından Dera'nın doğŸusundaki el-Hirak'ta bulunan rejime bağŸlı 52'nci Tugay ile Melliha kırsalının batısındaki köylerinin tamamını ele geçirmişŸti.

Suriye'deki en büyük ikinci tugay konumundaki 12 bin hektar alan üzerine kurulu 52. Tugayın bünyesinde savunma, hava, tank ve roket birliklerinin yanısıra askeri keşŸif ve mühendislik birimleri yer alıyordu.

Muhalifler Dera ile Suveyda kentlerini birbirinden ayıran 52. tugayı ele geçirerek Es-Sale Askeri Hava ǜssü'ne giden yolu açtı. Ayrıca straejik konumdaki Dare, Rahm ve Sekake bölgelerinin de muhalifler tarafından alınması Esed güçlerinin elindeki İzra, Harve, Gazale gibi yerlere yapacağŸı olası ikmallerin önünü kesmişŸ oldu.

Kaynak: AA