Seydişehir'de 'Oku Kitabını Al Altınını' Projesi

Konya’nın Seydişehir ilçesinde üçüncüsü düzenlenen "Oku Kitabını Al Altınını" projesinde altı ay içerisinde en çok kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi.

Seydişehir'de 'Oku Kitabını Al Altınını' Projesi
Seydişehir Kaymakamlığınca iki yıl önce başlatılan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen Oku Kitabını Al Altınını Projesi kapsamında öğrenciler altı ay içerisinde en çok kitabı okuma yarışına girdi. İlçedeki 35 ilkokul, 23 ortaokul ve 12 lise olmak üzere toplam 70 okulda öğrenim gören öğrenciler 6 ayda 194 bin kitap okudu. Projenin sonunda düzenlenen törenle en çok kitap okuyan ilk üç öğrenciye altın ödülü olmak üzere toplam 210 öğrenciye çeşitli hediyeler verildi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen ödül töreninde en çok kitap okuyan 210 öğrencinin ismi tek tek okunup sahneye çağrılarak hayırseverlerin desteğiyle alınan altın, bisiklet, mp5 müzik çalar ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Safahat isimli kitabı armağan edildi.

Etkinlikte konuşan Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, Oku Kitabını Al Altınını Projesi’ni daha önceki görev yerlerinde de uyguladıklarını belirterek, “Okumak için belki böyle ödüllere gerek yok ama öğrencilerimizi teşvik etmek için önemli. Velilerimize de bu konuda duyarlı oldukları için teşekkür ediyorum. Seyyid Harun Veli diyarı Seydişehir’in gerçekten eğitim çıtası yüksek. Ben bunun için tüm eğitim camiamızı tebrik ediyorum. Sadece öğretmenlerimize değil, öğretmeniyle, öğrencisiyle, velisiyle bu birlik ve beraberlik olduğu sürece başarı da beraberinde gelecektir. Bugün uzak mahallelerimizden gelen çocuklarımız 6 aylık süre içerisinde bu kampanya ile 194 bin kitap okudu. Bu projeye destek veren başta Eti Alüminyum’dan Cengiz ailemiz olmak üzere tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Kendilerinden Allah razı olsun. Ayrıca emeği geçen öğretmen arkadaşlarımı da tebrik ediyorum” dedi.

Çocuğu ödül alan velilerden Nahide Demirbaş ise, “Biz Kozlu Mahallesi’nden geliyoruz. Kaymakam Beye düzenlediği bu projeden dolayı teşekkür ediyoruz. Çocuklarım bu kampanya sayesinde kitap okumayı daha çok sevdiler” diye konuştu.

Programa; Kaymakam Tuncay Sonel, Stajyer Kaymakam Yavuz Kartal, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Oyanık, Ahmet Cengiz Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selman Türker, İlçe Emniyet Müdürü Erhan Aydoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Küçük, Halk Eğitim Müdürü Tahir Kibar, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kaynak: İHA