Milletvekili Seçiminin Ardından

Hatay, Adana, Gaziantep, Osmaniye ve İçel baro başkanları ortak basın açıklamasıyla yeni kurulacak hükümetten beklenti ve taleplerini sıraladı.

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez, yaptığı ortak yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimleri neticesinde ülkenin yeni bir sürece girdiğini belirtti.

Yeni sürecin daha barışçıl ve huzurlu bir ortamda geçmesinin herkesin ortak düşüncesi olduğunun altını çizen Dönmez, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Hükümetin kurulması ve kimin kiminle koalisyon yapacağı tartışmaları bir yana, toplumun tüm kesimlerinin Türkiye'nin demokratikleşmesi, yargının siyasallaşmaktan uzaklaşması, Türkiye'nin yıllardır özlem duyduğu yeni bir Anayasa yapılması konusunda bizler ortak bir mutabakat aranması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yeni sürecin daha barışçıl ve huzurlu bir ortamda geçmesi hepimizin ortak düşüncesidir.

Bu nedenle bizler, tüm siyasi partilerin seçim öncesi verdikleri sözleri tutabilmesi adına Meclis açılır açılmaz özellikle yargının siyasallaşmasına neden olan düzenlemeler başta olmak üzere, toplumsal hayata darbe vuran, kişisel özgürlükleri kısıtlayan, kadına şiddeti artıran eğitimden sağlığa her alandaki adaletsiz, eşitliğe ve toplumsal devlet anlayışına aykırı düzenlemelerin iptal edilmesini, demokrasinin ve hukuk devletinin önündeki engellerin kaldırılmasını, yolsuzluğun, yoksulluğun önlenmesi adına el ele verilmesi gerekliliğini bir kez daha tekrar ediyoruz.

Uzlaşma, farklılıklarla diyalog ve birlikte sorunlara çözüm üretebilme gayretinin sergilenmesini tüm siyasi partilerden bekliyoruz.''

Dönmez, önemli olanın bundan sonra ülkede birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmek, daha aydınlık bir geleceğe ulaşmak adına uzlaşı sağlamak olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA