Medamerikan 10 Milyon Dolar Yatırımla Tıp Merkezine Dönüştü

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç, MedAmerikan'ı yepyeni bir binada modern cihazlar, ekipmanlar ve iki ameliyathane ile her türlü müdahalenin yapılacağı neredeyse bir hastane haline getirdiklerini söyledi.

Vehbi Koç Vakfı'nın sağlık kuruluşlarından Amerikan Hastanesi bünyesinde 1997 yılından bu yana Çiftehavuzlar'da poliklinik olarak hizmet veren MedAmerikan, 10 milyon dolar yatırımla tıp merkezine dönüştü.

Merkezin açılış töreninde konuşan Koç, MedAmerikan'ı yepyeni bir binada modern cihazlar, ekipmanlar ve iki ameliyathane ile her türlü müdahalenin yapılacağı neredeyse bir hastane haline getirdiklerini kaydetti.

Hayat standardı yükseldikçe insanların sağlıklarına daha fazla dikkat ettiğini, sağlık için daha fazla para harcadığını ve daha iyi tesisler talep ettiğini vurgulayan Koç, buna özel sağlık sigortası eklendiğinde durumun tamamen değiştiğini dile getirdi.

Türkiye'de gayet modern hastanelerin devamlı açıldığına şahit olduklarına işaret eden Koç, sözlerine şöyle devam etti:

"Hastaneler ekipman ve bakım, otel ve yiyecek-içecek olmak üzere 3 ana kısımdan oluşurlar. Ama bunlar madalyonun bir tarafıdır. Yatırım yapınca elde edilebilir. Oysa madalyonun diğer tarafı çok kalifiye ve tecrübeli doktorlar, cerrahlar, hemşireler ve idari personeldir. İşte bunu kaliteli bir şekilde halletmek işin zor, meşakkatli ve vakit alan tarafıdır. Netice itibariyle insan canı ile uğraşıyorsunuz ve hata yapma lüksünüz yoktur. Hastanede başta doktorlar olmak üzere bütün çalışanların, hasta ve yakınlarına güleryüz göstermeleri, sevecen olmaları ve en iyi servisi vermeleri, onları psikolojik olarak rahat hissettirmeleri gerekir. Vehbi Koç Vakfı'nın 3 ana dalı eğitim, sağlık ve kültür konularından biri olan bu sektöre büyük ehemmiyet vermekteyiz. Onun için devamlı yatırım yapıyoruz. Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde genç doktorlar, cerrahlar, hemşireler yetiştiriyoruz."

- Yeni merkez yatış gerektirmeyen cerrahi müdahaleleri de gerçekleştirebilecek donanıma sahip

Koç Üniversitesi Hastanesi ve Amerikan Hastanesi Genel Müdürü Dr. Erhan Bulutcu ise Vehbi Koç Vakfı bünyesinde yer alan sağlık kuruluşları olarak belirledikleri klinik yol, rehber ve talimatlarla herkese aynı kalitede, güvenilir, şeffaf ve sürekli hasta bakım hizmeti sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Bunu yaparken, tüm hizmetlerinde etik yaklaşımla sayı bazlı değil, değer bazlı hareket ederek güvenilir, hasta ve yakınlarıyla şeffaf iletişim kuran, kendini sorgulayan ve geliştiren bir sistemle, sağlık sektöründeki liderliklerini ve saygınlıklarını sürdürmek istediklerini aktaran Bulutcu, "Her ne kadar işin doğası gereği teknolojiden bahsetsek de en büyük yatırımı insan kaynağımıza yapıyoruz. Bizi bugünlere getiren ise insan kaynağımızın bilgi ve becerisi olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

Verilen bilgiye göre, bundan 18 yıl önce İstanbul Anadolu Yakası Çiftehavuzlar'da 4 bin 500 metrekare kapalı alana kurulan MedAmerikan Polikliniği, yeni yasalar çerçevesinde Bağdat Caddesi, Feneryolu'nda 9 bin metrekare kapalı alanda 10 milyon dolar yatırım tutarı ile sıfırdan planlanarak MedAmerikan Tıp Merkezi'ne dönüştü.

Kuruluşundan bu yana, klinik tanı ve ayakta tedavi amacıyla poliklinik faaliyetleri yürüten MedAmerikan, uluslararası standarttaki kaliteli hizmetlerini, uzman doktorları ve deneyimli destek personeliyle artık yenilenen ve büyüyen binasında "Tıp Merkezi" olarak sunmaya devam edecek.

Yeni yüzü ile hizmete açılan MedAmerikan Tıp Merkezi, 22 muayene odası, klinik laboratuvar, tıbbi görüntüleme kliniklerine ek olarak 2 ameliyathane ve 8 gözlem yatağıyla yatış gerektirmeyen cerrahi müdahaleleri de gerçekleştirebilecek donanıma sahip.

Merkezin, MR, bilgisayarlı tomografi, renkli doppler ultrasonografi, mamografi, kemik dansitometri ve X-Ray cihazları da en güncel teknolojilerle yenilendi.

Ayakta hasta için de dijital ve teknolojik sistemlerle donatılmış olan ameliyathaneler, girişimsel ve tanısal bölümler bulunuyor.

Bu kapsamda; Endoskopi - Kolonoskopi Ünitesi, Tanısal Kardiyoloji Ünitesi, İşitme ve Denge Laboratuvarları, Tomografik Anjiyo dahil Göz Laboratuvarı gibi alanlar oluşturuldu.

Kaynak: AA