Didim'e 11 'Mavi Bayrak'

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TURÇEV) Kuzey Ege illeri koordinatörü Doğan Karataş, 1993 yılından bu yana her yıl artan "Mavi Bayrak" sayısında Türkiye'nin 436'ya ulaştığını belirterek, "Mavi Bayrak sayısında dünyada ikinci sıraya yerleştik. Şu anda tek rakibimiz İspanya" dedi.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nca (FEE) gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası çevre ödülü olan "Mavi Bayrak", Didim'de bu ödülü almaya hak kazanan 11 plaja takıldı.

"Mavi Bayrak" çekilecek alanlardan birisi olan Tavşanburnu Tabiat Parkı'nda düzenlenen törende konuşan Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, bu yıl ilk kez "Mavi Bayrak" takma hakkı kazanan parkın, iki endemik bitki türünü de barındırdığına dikkati çekti.

Parkı korumak mecburiyetinde olduklarını ve buna yönelik proje hazırladıklarını belirten Atabay, "Burada bulunan ağaçların hepsini plan üzerine işledik. Burayı sosyal belediyecilik anlamında çok düşük ücretlerle halkımıza açtık. Burayı 'para kazanılacak bir yer' olarak değil, doğal özellikleriyle korunacak ve halkımızın faydalanması gereken bir yer olarak görüyoruz. Hazırladığımız projeyi genel müdürlüğe sunduk. Verilecek karar doğrultusunda kışın çalışmalarımızı yapıp, 2016 yazına halkımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

TURÇEV Kuzey Ege illeri koordinatörü Doğan Karataş ise Tavşanburnu Tabiat Parkı'nın özellikli bir yer olduğuna işaret ederek, "Burası endemik türleriyle ünlü bir yer. Burada, 'Mavi Bayrak' kriterleri kapsamında çok önem verdiğimiz kum zambakları var. Bu nedenle 'Mavi Bayrak' alması bizleri de oldukça memnun etti" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de "Mavi Bayrak" sayısının 1993 yılından bu yana sürekli artış gösterdiğini ifade eden Karataş, şunları kaydetti:

"Bu sene Türkiye'nin 'Mavi Bayrak' sayısı 436'ya ulaştı. 'Mavi Bayrak' sayısında dünyada ikinci sıraya yerleştik. Şu anda dünyadaki tek rakibimiz İspanya. Didim'deki 11 plajda 'Mavi Bayrak' dalgalanıyor. Bu yıl ayrıca, 'Mavi Bayrak'lı D-Marin Didim Marina'da bağlı bulunan 'Packagers' adlı yata da 'Mavi Bayrak' verdik" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından "Mavi Bayrak" almaya hak kazanan turistik tesislerin temsilcilerine sertifika verildi ve Tavşanburnu Tabiat Parkı'na "Mavi Bayrak" çekildi.

Törene, Didim Kaymakamı İskender Yönden ve turistik tesislerinin temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA