Bodrum Evleri Masala Dönüştü

Bodrum evleri temalı çalışmalar yapan sanatçı Mine Burak yeni sergisiyle de büyük beğeni topladı.

Bodrum Evleri Masala Dönüştü
Eserlerini Bodrum’un özgün mimarisini temel alan masallar üzerine kurgulayan Mine Burak, kimi zaman tuvale, kimi zamansa ağaç gövdelerine çizdiği resimlerle 30 Haziran’a kadar sergisinde olacak.

Bodrum’un kültürel, mimari, sosyolojik değişiminin bir süreç özeti, bir epizod olarak sonraki epizodun hep takip ettiğini ifade eden sanatçı, değişimi eserlerinde kendi sembolizmi ile matematiksel bir kurgu ile tarif ettiğini belirterek, “Masal kahramanı bizleri sembolize ettiğim bu kaligrafik nesneler; Bodrum’un hayallerimizdeki masal hali ile ’Bir Masaldır Bodrum’ temalı çalışmalarımda geçmişten günümüze değişimini yansıttığım yaşanmış dönemleri anlatmakta. Masal kahramanları ile bu masal diyarını tarihi Bodrum evlerini soyut bir mekan üzerine yerleştirdim. Çalışmalarımı; geometrik bir kompozisyon düzeninde matematiksel bir kurgu ile oluşturuyorum. Bu kaligrafik öğeler ya da; Bu tanımsız nesneler geçmiş ile gelecek arasında yer alan fantastik bir atmosferde, masal güzelliğinde bir yaşamın sembolünü oluşturmaktalar. Bunları tüm eserlerim de görmek mümkün. Bazen yoğun bir vurgu ile bazen yok olan duygularla azalan küçülen formlar halinde bizlerin duygularını temsil ediyorlar. Soyut ile gerçekçiyi birleştirdim; Soyut mekanı oluşturan sembolleri ’Lovely’ adını verdiğim çizgi kahramanlar olarak tasarladım“ dedi.

Bodrum merkezde bulunan Salt&Sugar isimli işletmede 30 Haziran’a kadar açık olacak sergiye gelen misafirlerini tek tek ağırlayan Mine Burak’ın ‘Tavus Kuşları Bizler…Bodrum’ sergisi, sanat severlerin büyük beğenisini topluyor.
Kaynak: İHA