Adana'nın İlk 'Mavi Bayrak' Ödüllü Sahili Yumurtalık Oldu

Adana Valisi Mustafa Büyük, gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası "Mavi Bayrak" çevre ödülüne, kentte ilk olarak Yumurtalık ilçesindeki sahilin layık görüldüğünü bildirdi.

Büyük, yazılı açıklamasında, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Yumurtalık Kaymakamlığı ve Yumurtalık Belediye Başkanlığı ile yürütülen çalışmalar sonucunda, Yumurtalık deniz sahilinin "Mavi Bayrak" ödülüne kavuştuğunu belirtti.

Ödülün uluslararası turizm pazarında büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Vali Büyük, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Mavi Bayrak', gerekli standartları taşıyan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülüdür. Tatil yöreleri için tıpkı tesislerdeki yıldız sayısı gibi güvenli bir standart içermekte. Temiz, bakımlı, donanımlı, güvenli ve dolayısıyla uygar, sürdürülebilir bir çevrenin sembolüdür. Plajlar için temiz deniz suyu, sonrasında da çevre eğitimi ve bilgilendirmeye önem veren, gerekli donanıma sahip iyi bir çevre yönetimini temsil etmektedir. Yumurtalık sahili, öngörülen bu kriterleri taşıdığından 'Mavi Bayrak' almaya hak kazanmıştır. Yumurtalık sahilinin 'Mavi Bayrak'a uygunluğu tescillenirken, ilimiz turizminin gelişmesinde önemli bir kazanım elde edilmiştir."

- Cumartesi günü tören düzenlenecek

Mustafa Büyük, "Mavi Bayrak"ın uluslararası niteliğiyle de turizm açısından ayrı bir önem taşıdığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İnsanların uluslararası garanti içeren ve özelliklerini bildiği bir plaja gitmek için plan yapması, 'Mavi Bayrak' ödüllü sahillerde kolay olmaktadır. 'Mavi Bayrak' bu nedenle güçlü bir araçtır. 2015'te Türkiye genelinde bu ödülü alan plaj, marina ve yatlar adına cumartesi günü Yumurtalık Ayas Plajı'nda ödül töreni düzenlenecektir. Bizi gururlandıran Yumurtalık Plajı'nın da ödül alacağı etkinliğe tüm halkımız davetlidir."

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari de ödülü kazandıkları için çok mutlu olduklarını belirtti.

Kaynak: AA