Suşehri'nden Kısa Kısa

Sivas'ın Suşehri ilçesinde el sanatları sergisi açıldı.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce kurumun hizmet binasında hazırlanan serginin açılışında konuşan Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, yaygın eğitimin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, kursta görev alan öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Halk Eğitim Merkezinde değişim olduğunu kaydeden Perçi, "Hayat her zaman bir okuldur. Halk Eğitim Merkezlerinde de eğitimin yaşı olmaz. Bu kurslarımızı köylerde de genişleterek açmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mahir Kurt da 2014-2015 eğitim öğretim yılında 104 kurs açtıklarını belirterek, buralara 3 bin 512 kursiyerin başvuru yaptığını söyledi. Kurt, 2 bin 602 kursiyere belgelerinin verildiğini bildirdi.

Katılımcılar, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Açılışa, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Hüseyin Aydın, Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ve vatandaşlar katıldı.

- İlçede Sosyal Hizmet Merkezi açılacak

Suşehri'nde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Sosyal Hizmet Merkezi açılacak.

Sivas Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hasan Aykut, Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yusuf Çifci, ilçede açılacak Sosyal Hizmet Merkezi binasında incelemelerde bulundu.

Hasan Aykut, Suşehri'ne açılacak Sosyal Hizmet Merkezinin yaklaşık bir ay içerisinde hizmete gireceğini belirterek, "Suşehri Sosyal Hizmet Merkezi, koruyucu ve önleyici çalışmaları yapmak üzere alan taramaları yapan, risk haritaları oluşturan, hizmet verilen bölgelerde ihtiyaç sahiplerini tespit ederek takibini gerçekleştiren bir merkez olacak" dedi.

Başkan Yüksel de ilçeye bir kurum daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Kaynak: AA