Messi sanık sandalyesinde

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin, 4,1 milyon avro vergi kaçırdığı iddiasına yönelik yaptığı itirazın reddedildiği açıklandı.

Messi sanık sandalyesinde
Messi sanık sandalyesinde
Barcelona Mahkemesi, Messi'nin avukatları aracılığıyla söz konusu suçlamalara yönelik yaptığı itirazı reddederek, yıldız futbolcunun sanık durumunun devam etmesine karar verdi.

Mahkemeden yapılan açıklamada, Arjantinli yıldız hakkında açılan soruşturmanın sonuçlandığı, savcılık ve savunma avukatlarının yazılı beyanlarının beklendiği belirtildi.

İspanyol basınının mahkeme kaynaklarına dayanarak verdiği haberlerde ise iddianamede adı geçmesi halinde Messi ve menajerliğini yapan babası Jorge Horacio'nun, sanık olarak yargılanma olasılığının yüzde 90 olduğu iddia edildi.

2007 ve 2009 yıllar arasında reklam gelirlerinden elde ettiği kazancı bildirmeyerek, 4,1 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanan Messi, sonrasında maliyeye 5 milyon avro ödeyerek hakkındaki soruşturmanın kapatılması için girişimde bulunmuştu. Savcılık, Messi'nin vergi kaçırma olayında sorumluluğu olduğunu iddia ederken, savunma avukatları ise her kişinin kendi gelir vergisinden sorumlu olduğunu ve Arjantinli golcünün babasının yürüttüğü işlere yönelik hiçbir bilgisinin olmadığını öne sürmüştü.

Kaynak: AA