Kulp'ta Yıl Sonu Sergisi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Aile Destek Merkezi iş birliğiyle düzenlenen sergide, ilçe merkezi ve köylerde görev yapan el sanatları hocaları ve kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları çalışmalar sergilendi.

Kulp'ta Yıl Sonu Sergisi
Kulp Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nda düzenlenen serginin açılışını yapan Kulp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, el emeği ürünlerin kendileri için çok kıymetli olduğunu söyledi.

Maraşlı, "Kadınlarımızı ekonomik hayata dahil etmek zorundayız. Bu el emeği, göz nuru işler geleneklerimizin devamı açısından da sevindiricidir. Kadınlarımız olmazsa bu kültürü yaşatma şansımız da yok. Bu yüzden kurslarımız önemli bir amaca hizmet ediyor" dedi.

Hak Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Zana Adıyaman ise, Halk Eğitim Merkezlerinde 7 den 70'e her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar düzenlendiğini belirtti.

Kulp Halk Eğitim Merkezi faaliyetleri hakkında bilgi veren Adıyaman, "Bu doğrultuda, 57 adet meslek edindirme kursu, 24 adet okuma yazma kursu, 9 adet kültürel ve sanatsal kurs olmak üzere toplam 90 kurs açtık. Bu kurslarımızda 956'sı kadın, 450'si erkek olmak üzere toplam bin 400 vatandaşımız yararlanmıştır. Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde yürütülen açık orta okul ve açık lise faaliyetlerinden, açık ortaokulda 195 kişi, açık lisede 720 kişi olmak üzere toplam 915 öğrencimize hizmet sunmaktayız" diye konuştu.

Yıl boyunca yaptıkları emekleri sergilediklerini belirten kursiyerler ise, dünyanın en güzel işini yaptıklarına inandıklarını ve yapmaktan büyük bir keyif aldıkları ürünleri satarak aile bütçesine katkıda bulunduklarını dile getirdi.

El sanatları ve beceri kursları sergisinde, 15 alanda ürünler sergilendi.

Kaynak: AA