Beyaz Kalpler İzcilik Faaliyetinde

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri, Kağıtspor İzcilik branşı ile birlikte Kartepe Pazarçayırı’nda izcilik faaliyetinde bulundular.

Beyaz Kalpler İzcilik Faaliyetinde
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri, Kağıtspor’un izcilik faaliyetine katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor İzcilik branşının ortaklaşa yürüttüğü Beyaz Kalpler izcilik projesi kapsamında, Beyaz Kalpler öğrencileri açık hava faaliyeti düzenledi.

Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencilerine Kartepe Pazarçayırı’ndaki izcilik ve doğa sporları tesislerinde düzenlenen faaliyette Kağıtspor İzcilik branşı eğitimci liderlerinden İsmail Önder Samur ve Mustafa Özkar eşlik etti. Beyaz Kalpler öğrencileri, izcilik faaliyetinde eğitici ve eğlenceli bir gün geçirdi.

Faaliyete katılan Beyaz Kalpler öğrencileri önce Ertuğrul Gazi ve Fatih Sultan Mehmet ismini verdikleri iki ayrı ekip kurdu. Öğrenciler ekip ruhu kazanmaları, birlikte hareket etme becerisi elde edebilmeleri için yakın arkadaşları ile tüm faaliyet süresince ekipler halinde hareket ederek eğitimlere katıldı.

Öğrenciler için eğlenceli bir rekabetin yaşandığı eğitim faaliyetinde, ekip halinde yemek, ekip halinde çeşitli müsabakalar, sabah dağ koşusu, zorlu doğa şartlarında bisiklet sürme, okçuluk eğitimleri keyifli ve eğitici oldu. Beyaz Kalpler öğrencileri, ekip ruhu ile hareket, tertip, düzen, disiplin, temizlik konularında aldıkları eğitimleri görev ve sorumluluklarının hakkını vererek izcilik faaliyetini tamamladılar. Mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler etkinliğin sonunda, “İzcilik için gittiğimiz alan çok muhteşemdi, büyüleyiciydi. Bizim için hazırlanan yemek ve kahvaltılar da çok lezzetliydi. Oluşturduğumuz ekiplerimizle güzel ve eğlenceli zaman geçirdik, oyunlar oynadık, yürüyüş yaptık, bisiklete bindik ve ok atma yarışı yaptık. Bir sonraki kampı iple çekiyoruz, mutlaka yeniden gitmek isteriz” dedi.

Kaynak: İHA