Belediye Başkanının Darp Edildiği İddiası

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinin Trabzon'da demokratik bir yarış içinde geçtiğini, herkesin ortaya çıkan sonuçlara saygı göstermesi gerektiğini belirtti.

Seçimlerin Trabzon'da bütün siyasi partilerin demokratik mücadelesine sahne olduğunu, seçim sürecinde herhangi şiddet olayı yaşanmadığını ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Bu şehrimizde demokrasi kültürünün ve siyasi yarışın geldiği nokta açısından son derece sevindirici bir durumdur ancak demokratik olgunluk içinde geçen seçimlerin ardından bu münferit olayın yaşanması demokrasi kültürümüze yakışmamaktadır. Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasından sonra bir siyasi parti milletvekili adayının ağabeyi, Beşikdüzü Belediye Başkanımız Orhan Bıçakçıoğlu'nun makamına giderek, sözlü tehditlerin ardından Bıçakçıoğlu'nu darp ederek yaralamıştır. Bu tür şiddet olaylarının seçim sonrası gündeme gelmesi son derece demokratik bir seçim yarışının yaşandığı Trabzon'un imajını zedeleyici olmuştur. Şehrimizin adını bu tür olaylarla gündeme getirmeye kimsenin hakkı ve haddi yoktur. Dostluk ve kardeşlik ortamı içinde geçen 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan sonuçlara, bütün siyasi partiler gibi vatandaşlarımız da saygı göstermelidir."

Kaynak: AA