Altındağlı Kadınlardan Yılın En Güzel Sergisi

Altındağ Belediyesi’ne bağlı 24 kadın eğitim kültür merkezinin yıl sonu sergisi açıldı. Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ndeki açılış töreninde birbirinden güzel eserler sergilendi.

Altındağlı Kadınlardan Yılın En Güzel Sergisi
Altındağlı kadınlar, yıl boyunca öğrendikleri el becerilerini ve bilgi birikimlerini sergiye taşıdı. Altındağlı kadınların el emeği göz nuru eserleri büyük beğeni topladı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eşi Saadet Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış programına Afrika ülkelerinin kadın temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi. Altındağ Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti Şanlıurfa Eski Milletvekili Mehmet Atilla Maraş, Altındağ Belediyesi Meclis Üyeleri, kadın eğitim kültür merkezlerine bağlı kursiyerler ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program renkli görüntülere sahne oldu.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ’NDEN SANATA HEP DESTEK TAM DESTEK

Sergide, 600 farklı branştan 400’e yakın eser yer aldı. Mozaik, filografi, kırk yama, mefruşat, el örgüsü, el nakış, saç tasarım, kurdele ve takı çalışmaları bunlardan sadece birkaçı.

Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen Başkan Tiryaki, Altındağ’da sanatsal faaliyetlerin giderek arttığına dikkat çekti. Altındağ Belediyesi olarak sanata her zaman destek vereceklerinin altını çizen Başkan Tiryaki: “Kadınlarımızın bu tür sergiler açması bizi gururlandırıyor” dedi.

“TÜM BUNLAR VEYSEL TİRYAKİ SAYESİNDE OLDU”

Sergiye kırk yama ürünleri ile katılan Hacılar Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Fatma Baştürk, kırk yamadan yatak örtüsü yaptığını söyleyerek hiçbir şekilde dikiş makinesinden yararlanmadığını vurguladı. Yatak örtüsünü 1000’e yakın kumaş parçasını bir araya getirerek yaptığını ifade eden Baştürk, kadın eğitim kültür merkezleri sayesinde daha sosyal bir hale geldiklerini kaydetti.

Baştürk, Altındağ’da çok sayıda yetenekli kadın olduğunu da sözlerine ekleyerek yılsonu sergisinde birbirinden başarılı çalışmaların yer aldığını aktardı.

Hüseyin Gazi Kadın Eğitim Kültür Merkezi’nden Hatice Erbaş ise şöyle konuştu: “Altındağlı kadınların 10 yıl önceki haliyle şimdiki hali arasında çok fark var. Eskiden kadınlar dışarı çıkmazdı. Günün büyük bir bölümünü evde oturarak geçirirlerdi. Uğraşacak hiçbir şeyleri yoktu. Dört duvar arasına kapanıp kalırlardı. Fakat şimdi öyle değil. Kültür gezilerine katılıyoruz, el becerilerimizi geliştiriyoruz, çok sayıda etkinlikte yer alıyoruz… Tüm bunlar Veysel Tiryaki ile gerçekleşti. Onun sayesinde ilerliyoruz. Onun sayesinde kendimizi geliştiriyoruz.”
Kaynak: İHA