Yaylalarda Yürüdüler

Kepez Belediyesi’nin “7’den 70’e Herkese Spor” sloganıyla başlattığı doğa yürüyüşü Tufa ve Karabalcık yaylaları yürüyüşü ile devam etti. Yürüyüşe katılan 50’ye yakın Antalyalı, dağ çayırlardan, yaylalardan ve sedir ile ardıç ormanları arasında geçen 11 kilometrelik parkuru yürüdüler.

Yaylalarda Yürüdüler
Yürüyüş için Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM) önünde toplanan katılımcılar, Kepez Belediyesi’nin otobüsleriyle yürüyüş rotasının başlangıç yeri olan Alabelen Dağı eteklerinde bulunan Feslikan Yaylası’na geldi. Ömer Faruk Gülşen’nin, rota hakkında bilgi vermesinden sonra katılımcılar, yürüyerek, başlangıç yeri olan Tunç Dağı’nın eteğinde kurulu Tufa Yaylası’na geçtiler. Daha sonra doğaseverler, sisler arasında, dağ çayırları arasındaki patikadan yürüyerek Domuz Çökeği Gediği’ne vardı. Katran Yaylası eteklerinden yürüyüşü sürdüren katılımcılar, Büngüldekli Çeşme mevkinde yemek molası verdi. Molanın ardından Katran Aralığı Göç Yolu’nda, Çukur Ardıç Yaylası ve Söğüt Yaylası’nda devam eden yürüyüş, Antalya kent merkezinin kuş bakışı görüldüğü Karabalçık Yaylası’nda sona erdi.

Yürüyüşte, yaylara terk edilen atların fotoğraflarını çeken katılımcılar, küçükbaş hayvancılık yapan yaylacılarla da sohbetler etti. Doğaseverler, etkinliği düzenlemesinden dolayı Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ettiler.

Kepez Belediyesi’nin doğa yürüyüşlerinin üç aylık aranın ardından eylül ayında yeniden başlayacağı belirtildi.
Kaynak: İHA