CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması 'Hiçbir Ailenin Geliri 720 Liranın Altına Düşmeyecek'

ŞANLIURFA – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altına düşmeyecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Açıklaması 'Hiçbir Ailenin Geliri 720 Liranın Altına Düşmeyecek'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda halka seslendi. Milletvekili adayları Ali Murat Bucak, Hasan Oğul, Resul Bebe, Sedat Sağır, İsmail Bahçacı, Mahmut Han Şahin, Akile Yektaş, Muzaffer Yiğitbaşı, Kemal Eşsiz, Ahmet Helvacı, Lütfü Küçükbayrak, Caner Çamlıbel, İl Başkanı Ömer Karakeçili ile birlikte alandakileri selamlayan Kılıçdaroğlu, seçmenlerden 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde 4 yıllık süre istedi. Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’yı dünya markası yapmak için elinden geleni yapmak için çalışacağını söyledi.

Şubat ayında Şanlıurfa’ya iki sefer geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ”İşçi kahvesini ve hayvan pazarını ziyaret ettim. Sandığa gideceğiz, demokratik tepkimizi ortaya koyacağız. Sizin vicdanınıza seslenmek için geldim. Şanlıurfa milletvekilleri TBMM’de hangi sıkıntılarını dile getirmişlerdir. Şanlıurfa’nın sıkıntılarını tek dile getiren benim. 13 yıldır bu memleketi yönetenlere soruyorum, Şanlıurfa’ya ne yaptığınız” dedi.

“YOKSULLUĞU BİTİRECEĞİM”

Yoksulluğu bitireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Harran Ovası Türkiye’nin en bereketli ovasıdır. 13 yıldır iktidardalar. Urfa’ya ne yaptınız? Hastanede sıkıntılar diz boyu. İşsizlik, taşeron işçi, birçok konuda sorun var. Cebine çalışan hükümet, hükümet değildir. Sizden 4 yıl için yetki istiyorum. Yoksulluğu bitireceğim. Refahı tabana yayacağım. Herkes, kalkınmadan payını alacak. Sıkıntılı ailelerin derdi, benim derdimdir. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer ikramiye vereceğiz. Kıyameti koparıyorlar. Emekli bu ülkenin kalkınmasına hizmet etti. Türkiye’nin bir numaralı vatandaşı olacak. Emekliye nerden vereceksin diye soruyorlar?” diye konuştu.

“7 HAZİRAN YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLSUN”

Seçmenlerden 7 Haziran’da tepkilerini ortaya koymalarını isteyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

”Hukukun üstünlüğünü biliyorum. Kul hakkı yenmez, onu da onlardan çok daha iyi bilirim. Sizin yıllar yılı en temiz duygularınızı sömürdüler. Sende en doğal hakkını kullanarak 7 Haziran’da tepkini koyacaksın. Uygarlığın beşiği Harran Ovası’dır. Ne yaptılar Harran Ovası’nda? Büyük kısmı hala sulanmıyor. 7 Haziran yeni bir başlangıç olsun. Çiftçiye mazot 1,5 lira olsun. Yatlara ve gemilere mazot 1 liraya veriyorsun. Bende çiftçime 1,5 liraya vereceğim. KDV’yi çiftçinin mazotunda sıfırlayacağım. Onlar ise pırlantadan, altından sıfırlıyor.”

“SURİYELİ SIĞINMACILAR KENDİ ÜLKELERİNDE HUZUR İÇİNDE YAŞAYACAKLAR”

İktidarın Ortadoğu politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, ”Çiftçi kardeşlerimin elektrik borçlarını biliyorum. Ben rahmetli Ecevit’in geleneğinden geliyorum. İnsanca ve hakça bir düzeni bu memlekete getireceğim. Türkiye’nin Ortadoğu politikası yanlıştır. Bir ateş varsa benzinle gitmeyeceksin, suyla gideceksin. Ortadoğu’da sorun olduğu zaman o ülkeler gelip bizden yardım istiyorlardı. Müslümanları birbirine kırdırıyorsun. ‘Komşuda barış, bizde barış’ sloganını savunuyoruz. Herkes doğduğu topraklarda yaşamak ister. Suriyeli 2 milyon kardeşime sesleniyorum; seni kendi ülkene huzur içinde gönderecek olanda benim” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR AİLENİN GELİRİ 720 LİRANIN ALTINA DÜŞMEYECEK”

Şanlıurfa’nın işsizlik sorununu sadece CHP’nin çözebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

”Benim size sözüm var anneler. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altına düşmeyecek. Şanlıurfa söz istiyorum. Parlamentoda temsilciniz olsun istiyorsanız, yolsuzluk ve yoksulluk olmasını istemiyorsanız bizi destekleyin. Asgari ücret bin 500 lira olacak. Şanlıurfa’nın vicdanına havale ediyorum onları. Genel seçimlerde özel bir tartışmanın içine girmedim. Bu ülkede 17 milyon yoksulumuz bulunuyor. Aç ve açıkta kimseyi bırakmayacağız. Elektrik kesintileri Şubat ayında geldiğimde vatandaşlar en çok şikâyet ettiği konuydu. Mazot fiyatında dünya lideriyiz. Çiftçiyi kazıklama noktasında AK Parti dünya lideri. İki konuda söz istiyorum; 7 Haziran günü sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. Sandığa giderken sadece siz değil, CHP’ye küsenleri, kararsızları ikna etmenizdir. Onlara şunu söyleyin; 13 yıldır tek başına yönetiyorlar. 17 milyon yoksul ürettiler, Suriyeliler sorunu çıktı, kaçak saray muhabbeti oldu. 13 yılda ülkenin işsizlik sorununu çözemediler. 4 yıl adam gibi yöneteceğim. Doğru duracam, kul hakkı yemedim, yedirmeyeceğim.”

“TAŞERON SİSTEMİNİ KALDIRACAĞIZ”

Atama bekleyen öğretmen kavramının olmayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, ”Yoksulları unuttular, ben unutmadım. Benim felsefem budur. ‘Komşusu aç iken, yatan bizden değildir’ felsefesiyle hareket edeceğim. Ben saray meraklısı değilim. Paraya düşkün bir insan değilim. Ben sizin gibi mütevazi yaşayacağım. Taşeron sistemini kaldıracağız. Kılıçdaroğlu, görüşü ne olursa olsun kimsenin ekmeğiyle oynamaz. İsterim ki herkesin karnı doysun. Atama bekleyen öğretmen kavramı olmayacak. Bir toplumun en önemli kavramı ‘öğretmen’ değeridir. Başarımı öğretmenlerime borçluyum. Bir toplumun gelişmesi ‘öğretmenle’ başlar. Sözüm söz, sizi baş tacı edeceğim. Kul hakkı nasıl yenmezin hesabını herkese göstereceğim. Emek vereceğim, size alın teri dökeceğim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve milletvekili adayları halkı selamlayarak alandan ayrıldı.
Kaynak: İHA