Burhaniye'de Kursiyer Kadınların Giysileri İlgi Odağı Oldu

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Tahtacı mahallesinde açtığı sergi sona ererken, düzenlenen sergide kadınların kıyafetleri de işleri kadar ilgi çekti. Berna Katran’cının öğretmenliğini yaptığı kursu bitiren 10 kadın eserlerinin yer aldığı serginin açılışında Pelitköy İlkokulu öğrencilerinin yöresel oyunları da coşkuyu artırdı.

Burhaniye'de Kursiyer Kadınların Giysileri İlgi Odağı Oldu
İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Tahtacı mahallesindeki Türkmen kadınların sergide giydikleri göynek ve üç etekten oluşan kıyafetleri ilgi odağı oldu. Serginin açılışına CHP Balıkesir milletvekili Nedret Akova, Belediye Başkanı Necdet Uysal, Başkan yardımcısı Cemal Akkılınç ile bazı daire müdürleri ve belediye meclis üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

Kursiyerlere teşekkür eden Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zehra Demirkıran Kılıç,”Yıl sonu sergilerimize devam ediyoruz. Bu gün de Tahtacı köyü sergimizi açtık. Diğer sergilerde de kızlarımız çok güzel kıyafetler giyiyorlar. Ama, burada Türkmen kızlarımız yöresel üç etek kıyafetlerle çok dikkat çektiler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Kursiyerlerden Nilgün Özdem de,” Bu gün sergimiz var. Bende üç etek giydim. Üç eteklerimiz de, yaptığımız işler kadar ilgi çekti.” dedi.

Tezcan Korkmaz ise,” Bu gün , her yıl olduğu gibi, köyümüzün hanımları marifetlerini sergilemiş bulunuyor. Bu dere göyneklerimiz de bu üç eteklerimiz de çok ilgi gördü. Mutluyuz. Köyümüzün değişik diğer köylerden farkı, yöresel kıyafetlerimizdir” dedi
Kaynak: İHA