Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması (1)

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Diğer partiler 'yapacağız, edeceğiz' derken, 'biz yaptık, yapıyoruz' diyerek kampanya yaptık" dedi.

Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında memleketi Ordu'nun Perşembe ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara hitap eden Kurtulmuş, 7 Haziran'da Türkiye'nin bir demokrasi bayramına daha şahitlik yapacağını söyledi.

"7 Haziran'daki seçimlerden, yeni Türkiye istikametinde milletin kararlı bir şekilde yol yürümek istediği sonuçlar çıkacak" diyen Kurtulmuş, "7 Haziran'da Perşembe'de, Ordu'nun her yerinde milletimiz, 5'te 5'e destek vererek yeni Türkiye'nin önünü açacak. Yeni Türkiye istikametinde yürüyecek" ifadesinde bulundu.

AK Parti olarak güzel bir seçim kampanyası yürüttüklerini belirten Kurtulmuş, "Türkiye'nin her yerinde AK Parti'nin milletle bütünleştiğini, milletin 30 Mart'ta da 30 Ağustos'ta da gösterdiğini, 7 Haziran'da göstermek için sabırsızlıkla sandık gününü beklediğini biliyorum. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

Vatandaşlardan gayret beklediklerini söyleyen Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Evet son düzlüğe açık ara önde girdik. Ama kafi değil. Türkiye'de anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla yeni Türkiye önündeki bütün pürüzleri ortadan kaldıracak bir çoğunlukla AK Parti'nin parlamentoda olması lazım. Hep beraber bu gayretle çalıştık, son günlerde biraz daha gayret edeceğiz. Herkesin sandıklara gitmesini sağlayacağız."

AK Parti'nin seçim kampanyasında avantajlarının olduğuna değinen Kurtulmuş, şunları dile getirdi:

"Diğer partiler 'yapacağız, edeceğiz' derken, biz 'yaptık, yapıyoruz' diyerek kampanya yaptık. Kampanya boyunca açılışlar yapmaktan yorulduk. Dünyanın en iyi hizmetlerinden birisi, Avrupa'nın tek ve ilk olan deniz üzerine yapılmış olan Ordu-Giresun Havalimanı, Gülyalı ilçemizde hizmete açıldı. Diğerleri 'yapacağız'... Hatta CHP, çok şükür şimdi 'yapacağız' diyor. Önceden CHP 'yaptırmayacağız' derdi. 'Üçündü köprü' derdik, onlar 'yaptırmayacağız' derdi. Deseler ki 'biz daha iyisini yapacağız', inanın ki ses çıkarmayacağız. Ama 'biz daha iyisini yaparız' demiyorlar, 'biz yaptırmayacağız' diyorlar."

- Ordu-Giresun Havalimanı

Muhalefetin "deniz üzerine havalimanı yapılmaz" dediğini unutmadıklarını kaydeden Kurtulmuş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bakın yapıldı, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız geldi. Ordu ve Giresun halkı geldi. Karadeniz halkı geldi. Coşkuyla havalimanı açıldı. Arkasından dediler ki 'bunlar havalimanını açtılar ama bu havalimanı hazır değil. Bu havalimanına uçak inmez. Bu havalimanından birşey olmaz' dediler. Ama bakın, görün, uçaklar indi, uçaklar inmeye devam etti. İnmeye de devam edecek. Onlar hala oradan eleştirsinler, şimdi biz Karadeniz'de Rize-Artvin Havalimanı'nı yapacağız, yine onlar 'yapılmaz' diyecekler. Şu anda sadece Ordu ilimizde devam eden hastane yatırımlarımız 204 milyon lira değerinde. Bu yatırımlar devam ediyor. İnanın ki açılışlara yetişemiyoruz. Ama inşallah seçimden sonra yarım kalan ve biten bütün işlerin açılışları yapılacak."

Önceden CHP'nin seçim dönemlerinde "laiklik elden gitmeyecek, laikliğin teminatı biziz" dediğini hatırlatan Kurtulmuş, "Baktılar ki bu laflar karın doyurmuyor. Şimdi bir takım sözler veriyorlar. Ama seçimden sonra verdikleri bu sözlerle kalacaklar. Ama hiç merak etmeyin bu millet onlara kasa falan bırakmaz. Bu millet onlara iktidarın ucundan bile göstermez. Bu millet onlara asla asla iktidar vermez. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi denince gerçekten yanlış şeyler, kötü dönemler akla geliyor. Türkiye'nin her yerinde Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve bütün aday arkadaşlarımız harıl harıl biten hizmetleri faaliyetlere soktular. Onlar 'yapacağız, edeceğiz' derken biz yaptıklarımızı söyledik. Yapacağımız projeleri de milletimizle paylaştık" şeklinde konuştu.

"CHP ve MHP'den hiç tek başlarına iktidar olacaklarını duydunuz mu?" diye soran Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Bakın ana muhalefet partisinin lideri diyor ki 'benim en büyük idealim yüzde 30 almak.' Bu memlekette yüzde 30'la iktidar vermiyorlar kimseye. Bugünün şartlarıyla bu olmuyor. Sayın Bahçeli'den zaten tek başına hiç iktidar lafı duymadım. Peki o zaman nasıl iktidar olacaksınız ? Koalisyon. Koalisyon nasıl olacaksınız ? Şu HDP biraz barajı geçsin, yüzde 10'nun üzerine çıksın. Nasılsa AK Parti'yi indiremiyoruz aşağıya, biz de yukarı çıkamıyoruz, HDP biraz yukarı çıksın, bizim yerimize. HDP barajı geçerse 35 - 40 milletvekili AK Parti'den düşer ya AK Parti kılpayı iktidar olur, ya da iktidar olamaz. O zaman ne yapacaksınız Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli ? O zaman cümlenizin devamını söyleyin. 'Biz o zaman CHP, MHP, HDP ortak koalisyon kuracağız' deyin de gelin Perşembe'den oy alın, gelin Ordu'dan oy alın. Olmayacak bir senaryoyla yola çıktılar."

(Sürecek)

Kaynak: AA