Amasya'da Sağlık Çalışanlarından Şiddet Eylemi

Amasya’da sağlık çalışanları, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Dr. Kamil Furtun’a yapılan saldırıya tepki için eylem yaptı.

Amasya'da Sağlık Çalışanlarından Şiddet Eylemi
Amasya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Rüştü Ertosun, “Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Opr. Dr. Kamil Fürtun’un görev başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, sağlık ve şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız” dedi.

Sağlık kurumlarında hastaların canının hekimlere ve sağlık çalışanlarına emanet iken sağlık çalışanlarının canının da devlete emanet olduğunu belirten Sağlık-Sen Amasya Şubesi Başkanı Recep Eliaçık da, “Sağlık çalışanlarımız mesaisini güven içerisinde bitirip evine, ailesine, çocuklarına kavuşmasını sağlamak devletin sorumluluğu altındadır. Maalesef sağlık çalışanlarımız kendilerini güvende hissetmemektedirler. Çalışanlarımız şiddete uğrama kaygısı içinde görevlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Bu acı kayıplar başta olmak üzere pek çok nedene bağlı olarak çalışanlarımız tükenmişlik yaşamaktadırlar” diye konuştu.

Eliaçık, “Görev şehidimiz Kamil Fürtun bu milletin kıymetli bir evladıydı. Millet için şifa veren o kıymetli yürek alçakça bir saldırı sonucu sönmüştür. Bu acı sadece sağlık camiasının acısı olarak kalmamalı, millet olarak bu evladının acısını yüreğinde hissetmeli ve tepkisini ortaya koymalıdır. Hastanelerimizi hizmet üretemez hale getiren bu saldırılara bir yenisinin daha eklenmemesi için devletin alacağı tedbirler kadar toplumun tüm kesimlerinin de sağlık çalışanlarına sahip çıkması büyük önem arz etmektedir. Acımız büyük, umudumuz kırıktır. Göksel Kalaycıoğlu, Ali Menekşe, Ersin Aslan ile dağlanan yüreğimiz bir kez daha dağlanmış, kaygımız katlanmıştır” şeklinde konuştu.

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunduğu açıklamaya, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Faruk Tonga, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Öner Nergiz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sadi Ergin, Tabip Odası Başkanı Dursun Ali Kodat ve diğer yöneticiler de katıldı.

Kaynak: İHA