Muş'ta Toplu Sünnet Töreni

Muş’ta faaliyet gösteren Kalkındırma, Dayanışma ve Güzel Yaşam Derneği (Muş-Der,) maddi durumu düşük, yetim ve engelli aile çocuklarını için başlattığı sünnet kampanyası kapsamında 100 çocuğu sünnet ettirdi.

Muş'ta Toplu Sünnet Töreni
Muş’ta kısa süre önce kurulan Kalkındırma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği, sünnet şöleni adı altında 100 çocuğu sünnet ettirdi. Şehir Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen sünnet şölenine Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, Belediye Başkanı Feyat Asya, Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç, Korkut İlçe Belediye Başkanı Haşim Arık, Hasköy İlçe Belediye Başkanı Mürsel Özen, DBP Muş Eş Başkanı Nursel Yiğit, davetliler ve sünnet edilen çocukların aileleri katıldı.

Yerel sanatçıların sahne aldığı canlı müzik dinletisi ile başlayan sünnet şöleni programının açılış konuşmasını yapan Muş Der Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç, özellikle dezavantajlı çocuklar için sürekli faaliyetler yaptıkları söyledi.

Sosyal etkinliklerine devam edeceklerini ifade eden Koç, “Neler yapabiliriz, ne gibi eksiklikleri tamamlayabiliriz, sosyo aktif yönümüzü nasıl geliştirebiliriz diye bu etkinliği düzenlemeye karar verdik. Bu sosyal etkinlikte kriterlerimiz 100 tane çocuğu sünnet ettirmek. Tabi öncelikle yetim, engelli ve mağdur ailelerin çocukları olması gerekiyordu. Çünkü onlarda bizim çocuklarımızdır diğer çocuklar gibi. İnşallah bu etkinliği yapacağız. Bunun dışında da farklı etkinliklerimiz olacak” dedi.

Sünnet şöleni etkinliğinde emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Vedat Büyükersoy, “Yavrularımıza Allah’tan şifalar diliyorum. Anne ve babalarına mürüvvetlerini de görmeyi Allah nasip etsin diyorum. Gönüllü kamu hizmeti veren dernek ve sivil toplum örgütlerini tebrik ediyorum” dedi.

Vali Büyükersoy’dan sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, derneğin ayrım yapmadan 100 çocuğu sünnet ettirmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “100 çocuğumuzun, Peygamber Efendimizin sünnetine uygun ve toplumumuzun bakış açısıyla erkekliğe ilk adım atmaları anlamında sünnet edilmesi etkinliğini düzenledikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Dileğim odur ki bütün sivil toplum örgütlerine örnek olsunlar. Bu etkinlik sayesinde ilimizde farklı parti çatıları altında yarışan milletvekili adaylarımızın aynı çatı altında olmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. Ortak paydamız Muş, birliktelik, huzur, güven ve şehrimizin yeniden imarı olmalıdır” dedi.

“BÜ TÜR FAALİYETLERE DESTEK VERİLMELİDİR”

Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç ise, “Bizi biz yapan en önemli olgu sevgi, barış, kardeşlik ve bir olma duygusudur. Bu duyguyla yeni kurulan Muş derneğimizin kısa sürede gerçekleştirdiği bu faaliyetlere, bizlerde kamusal alanda yer alan ulusal dernekler olarak destek vermek gibi bir sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra canlı müzik eşliğinde protokol üyeleri sünnet ettirilen çocuklarla halaylar çekti. Ardından çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı ve daha sonra ise sünnet olacak çocuklar, hafta boyunca, sağlık riski olmaması açısından doktor gözetiminde hastane veya evlerinde sünnet edilecekleri aktarıldı.
Kaynak: İHA