Kızıl Meydan'da Askeri Geçit Töreni

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Sovyetler Birliği'nin 2. Dünya Savaşı'nda dönemin Nazi Almanyasına karşı kazandığı zaferin 70. yıl dönümü nedeniyle askeri geçit töreni düzenlendi.

Kızıl Meydan'da Askeri Geçit Töreni
Kızıl Meydan'da düzenlenen tören, alana Zafer Bayrağı ve Rusya bayrağının getirilmesi ile başladı. Sonra 2. Dünya Savaşı'nda hayatını kaybedenlerin anısına Rusya tarihinde ilk kez bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Törende, 16 binden fazla asker, yeni nesil "Armata" tankları da dahil olmak üzere 194 zırhlı askeri araç, 143 uçak ve helikopter yer aldı. Geçit törenine Azerbaycan, Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Hindistan, Moğolistan, Sırbistan ve Çin piyade askerleri de katıldı.

Yapılan törenlerde ilk kez askeri çocuk esirgeme kurumu öğrencileri de yer aldı. Töreni 2 binden fazla 2. Dünya Savaşı gazisi de onur konuğu olarak izledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, etkinlik öncesinde törene katılan yabancı ülke liderleri ve uluslararası kurumların temsilcileri ile Kremlin'de görüştü.

Kaynak: AA