Kırım'da Zafer Bayramı Kutlamaları

Sovyetler Birliği'nin 2. Dünya Savaşında Nazi Almanya'sını yendiği 9 Mayıs Zafer Günü, Akmescit ve Sivastopol'de düzenlenen askeri törenlerle kutlanıyor.

Akmescit'teki Lenin Meydanı önünde düzenlenen geçit töreni öncesi 2. Dünya Savaşı gazisi askerler birer birer sahneye davet edilmesinin ardından Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov yaptığı konuşmada törene katılanları tebrik etti.

Daha sonra meydanda da kurulmuş büyük ekranda, Moskova'daki Kızıl Meydan törenlerine canlı olarak bağlanılarak düzenlenen saygı duruşuna iştirak edildi.

Bir tiyatro gösterisi şeklinde düzenlenen geçit töreni sırasında askeri üniforma giymiş sanatçılar zaferin sembolü sayılan "Sönmeyen Ateş"e Nazi logolu bayrakları attılar.

Kırım Başbakanı Sergey Aksyonov ile Kırım Parlamentosu Başkanı Vladimir Konstantinov, 2. Dünya Savaşında ölen askerlerin resimlerini taşıyan sivillerin geçişi sırasında başlarını öne eğerek geçit törenini selamladı.

Çok sayıda kişinin katıldığı törenler 2. Dünya Savaşı dönemine ait askeri araçların geçişiyle devam etti.

Öte yandan Sivastopol'de yapılan resmi geçit sırasında ise Rus ordusunun kullandığı aralarında zırhlı taşıyıcılar, S-300 uçaksavar füze sistemleri ile "Bastion" seyyar kıyı füze sistemlerinin yer aldığı 40 farklı ağır silah sergilendi.

Kutlamalar gece yarısına kadar devam edecek.

Kaynak: AA