'Altın Baklava Film Festivali'Başlıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nce (HKÜ) düzenlenen "Altın Baklava Film Festivali"nde, jüri üyeliklerini Mehmet Aslantuğ, Mert Fırat, Ceyda Düvenci, Melisa Sözen, Ali Taner Baltacı'nın yapacağı, 291 filmin belgesel ve kurmaca filmler dalında seçileceği bildirildi.

Üniversite yerleşkesinde 12 Mayıs'ta başlayacak, Ceyda Düvenci ve Mehmet Aslantuğ gibi ünlü isimlerin de katılacağı Altın Baklava Film Festivali kapsamında, çeşitli film atölyeleri, sinema gösterimleri, söyleşi ve çeşitli konserler gerçekleştirilecek.

Jüri başkanlığını Mehmet Aslantuğ'un yapacağı Mert Fırat, Ceyda Düvenci, Melisa Sözen ve Ali Taner Baltacı'nın yer alacağı juri, festivale başvurusu ulaşan filmleri değerlendirecek. Kurmaca film ve belgesel dallarındaki filmlerden dereceye girenler, 13 Mayısta HKÜ Konferans Salonunda düzenlenecek gala töreninde ödüllendirilecek. Festivale, 179'u belgesel olmak üzere toplam 291 filmin ulaştığı açıklandı.

- "Antalya'nın altın portakalı varsa bizim neden altın baklavamız olmasın"

HKÜ Rektörü Prof. Tamer Yılmaz, Gaziantep'in bugüne kadar genellikle sanayi, mutfak kültürü ve tarihi zenginlikleriyle anıldığını belirterek, buna kültür sanat etkinliklerini de eklemek istediklerini kaydetti.

Bu kapsamda, "Antalya'nın altın portakalı varsa bizim neden altın baklavamız olmasın" düşüncesiyle harekete geçtiklerini ifade eden Yılmaz, 12-13 Mayıs tarihlerinde "Altın Baklava Film Festivali'ni organize etmeye karar verdiklerini anlattı.

Bu yıl ilk kez düzenlenecek festivali, geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, "İstiyoruz ki artık Gaziantep'te düzenlenen kültür sanat etkinlikleri tüm Türkiye'de yankı uyandırsın. Gaziantepliler kültür sanat ihtiyaçlarını kendi memleketlerinde doyasıya karşılayabilsinler. Bu bilinçle festivalimizin her geçen gün büyüyen ve ses getiren bir yapıya kavuşacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA