AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Soylu Açıklaması 'Trabzon'u Yatırıma Boğacağız'

AK Parti Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, yapacakları yatırımlarla Trabzon’u yatırıma boğacaklarını söyledi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adayı Soylu Açıklaması 'Trabzon'u Yatırıma Boğacağız'
Avrasya Üniversitesi’ni ziyaret ederek öğretim üyeleri ve çalışanlarıyla bir araya gelen Soylu, “Trabzon çok akıllı bir şehir, özgüveni çok yüksek bir şehir. Trabzon’un ihtiyaçları var, bugüne kadar Ak Parti iktidarında 13.5 katrilyon yatırım yapıldı, çok ciddi yatırımlar yapıldı. Önümüzdeki 4 yılda da 3 kat performans ortaya koyarak Trabzon’u yatırıma boğacağız” dedi.

Öğretim üyeleri ve çalışanlarıyla bir araya gelen Soylu, dünyada ülkelerin her zaman kendi avantajlarını yönettiklerini, Türkiye’nin ise en önemli avantajının medeniyet olduğunu söyledi.



Soylu, “En iyi sporcular niçin buradan çıkıyor? Niçin Erdoğdu Anadolu Lisesi dünya şampiyonu oluyor. Buranın rekabeti ve öz güveni seven bir karakteri var. Hem ikili hem de takım sporlarında çok önemli ataklar ortaya koyuyor. Onun için geliştirdiğimiz projelerimiz var. Modern ipek yolunu ihya ve inşa etmek istiyoruz. Sebebi ise doğu batı arasındaki kendi alt yapımızı ve yatırımlarımızı ortaya koyarak Türkiye’yi bir merkez ülke konumuna getirmek. Bu medeniyet modern ipek yoludur. Yani tarihin bir döneminde doğu ile batı arasındaki uygarlığı birbirine bağlayan modern yoldur. En temel avantajlarımızdan bir tanesi doğu ve batı arasında en güvenli güzergah biziz. Yani eğer Avrupa’dan Asya’ya doğru bir medeniyet geçişi söz konusu olacaksa bunun en önemli noktalarından birisiyiz. Şimdi neden havaalanı sayısını artırmak için bir gayret içerisinde olduğumuzu, 18 bin kilometre bölünmüş yol yaptığımızı anlatabiliyormuyuz. Bunların bir bölümü geleceğe yönelik olarak modern ipek yolunu inşa etmeye yönelik çalışmalardır. Modern ipek yolunu ihya ve inşa etmek istiyoruz. Sebebi ise doğu ve batı arasındaki kendi alt yapımızı ve yatırımlarımızı ortaya koyarak Türkiye’yi bir merkez ülke konumuna getirmek. Türkiye’yi 21. yüzyılın başından itibaren bunu gerçekleştirmeye başlamıştır. Bakü Tiflis, Ceyhan Samsun, mavi akım, Irak’ın güneyinden taşınacak olan petrol, doğalgaz bunların tamamı Türkiye’yi enerji açısından dünyanın en stratejik bölgesi haline getirmektedir. Bunu söylemekten keyif alıyorum. Biz dünyanın en pahalı gayrimenkulünde oturuyoruz. Onun için biz 21. yüzyıla iyi başladık ve fırsatlarını iyi yönetiyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye’de eğitimin büyük bir sıçrama yaptığını dile getiren Soylu, “Bizler niye 7 yaş altında gitmeme kısıtlamasıyla karşı karşıya kaldık. Şuanda Trabzon’da 3-5 yaş arasında anaokuluna katılma oranı yüzde 60’lar civarında. Ama 21. asrın başında böyle bir şey yoktu ve bu oran yüzde 5 ile 10 arasındaydı. Bugün, Türkiye’de her iki çocuğumuzdan birisi anaokuluna gidiyor. Ama bizim temel hedefimiz bunu yüzde 100’lere getirmek. Türkiye’de eğitim süresi 2002 yılında ortalama 5.7 oranındaydı. Son rakamlara göre bu rakam 7.6 ve Türkiye eğitimde dünyanın en büyük sıçramasını yapmış. Onun için Türkiye’nin her tarafında gerek vakıf gerekse devlet üniversiteleri 190’ın üzerindedir” diye konuştu.

Konuşmasının ardından Meydan Parkı’na giden Soylu, burada vatandaşlarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Daha sonra Soylu, Karadeniz Uluslararası Öğrenci Derneği (KUDEF) ile Türkiye Gençlik Vakfınca (TÜGVA) düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bin 58 öğrencinin katıldığı "Uluslararası Öğrenci Buluşması" etkinliği nedeniyle açılan stantları gezdi. Seçim gezileri kapsamında Tonya İlçesine ziyarette bulundu.
Kaynak: İHA