Zeki Alasya için kim ne dedi?

Zeki Alasya'nın hayatını kaybetmesi sanat camiasını yasa boğdu.

Zeki Alasya için kim ne dedi?
Zeki Alasya için kim ne dedi?
Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Gelen üzücü haber sanat camiasını yasa boğdu.

METİN AKPINAR: ÇOK SEVDİĞİ MÜCENDRAYI YAPMIŞTIM
En yakın rol arkadaşı Metin Akpınar, Alasya'nın vefatının ardından konuştu. Son gününe kadar Alasya'nın yanında olduğunu anlatan Akpınar, 'Bu sabah çok sevdiği mücendrayı yapmıştım. Tencereye koydum, hastaneye götürecektim, vermek kısmet olmadı' dedi. Akpınar'ın konuşurken sesinin titremesi dikkat çekti.

ATİLLA DORSAY: EFENDİLİĞİNE HAYRAN OLMAK AYRICALIKTI
Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay, “Modern çağ komedyenlerinden önde gelen biriydi. Etin Akpınar'la olan birlikteliği sinemamıza ve tiyatromuza en ünlü ikilisini kazandırdı. Zeki Alaysa çok iyi bir karakter oyuncusuydu. Yanında olup onunla konuşmak onun İstanbul efendiliğine hayran olmak büyük bir ayrıcalıktı.” dedi.

MÜJDAT GEZEN: KARDEŞİMİ KAYBETTİM
Müjdat Gezen, “Çok kötüyüm. Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Biraz önce aldım haberi. Geçen hafta yanına gittim çok aciz gördüm onu. Açık söylemek gerekirse bekliyorduk ama bu kadar erken değildi. Kardeşimi kaybetmiş gibiyim. ” ifadesini kullandı.

NEVRA SEREZLİ: İNANAMIYORUM

Zeki Alaysa ile aynı sahneyi paylaşan isimlerden olan Nevra Serezli, “İnanamıyorum. En son konduracağım insanlardan biri. En ufak şekilde bir birimizi kırmadık. Hep gülerek tiyatrolar da oynadık. Bana kötü günlerimde hep destek olmuştur. Onları hiç unutamam. Sevginin yok olduğu dünyada ender insanlardan biriydi.” şeklinde konuştu.

MELEK BAYKAL: ŞU ANDA ŞOKTAYIM

Gözyaşları içinde konuşan Melek Baykal, “Şu anda şoktayım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok kötüyüm. Kötü bir sürpriz yaptı. Çok kötüyüm çocuklar çok fazla konuşacak durumda değilim” dedi.