Tiyatro Ve Sinema Sanatçısı Zeki Alasya'nın Vefatı

Tiyatro ve sinema oyuncusu Müjdat Gezen, Zeki Alasya'nın vefatına ilişkin, "Çok büyük bir oyuncuyu, hepsinden önce çok iyi bir insanı kaybettik" dedi.

Gezen, büyük üzüntü yaşadığını dile getirerek, geçen hafta Alasya'yı hastanede ziyaret ettiğini, eşi ve kızıyla konuştuğunu, sağlık durumunun kötü olduğunu anlattı.

"Bir kardeşimi kaybettim" diyen Gezen, "Uzun yıllardır kendisini tanıyordum. Çok başka bir insandı. Oyunculuğu hakkında bir şey söylemeyeceğim. Bambaşka bir oyuncuydu. Çok büyük bir oyuncuyu, hepsinden önce çok iyi bir insanı kaybettik" değerlendirmesinde bulundu.

- "Büyük bir ustayı kaybettik"

Sinema eleştirmeni Atilla Dorsay da Alasya'nın sinema ve tiyatroda önemli işlere imza attığını kaydetti.

Alasya'nın çok iyi bir karakter oyuncusu olduğunu vurgulayan Dorsay, kendisini tanımaktan, onunla dostluk yapmaktan dolayı kendisini şanslı hissettiğini aktardı.

Dorsay, Alasya'nın oyunculuğunun asla unutulmayacağını aktararak, "Türk halkı da o güzel filmleri sayesinde onu hep anacaktır. Komedi filmlerinde çok gördük onu. Son dönemde daha çok televizyon dizilerinde kedisini başarıyla oynarken gördük. Türk sineması ve tiyatrosuna çok emek verdi. Büyük bir ustayı kaybettik" ifadelerini kullandı.

- "İnsanları çok severdi"

Sinema ve tiyatro oyuncusu Nevra Serezli ise üzüntülü olduğunu söyledi.

Alasya ile iyi anıları olduğunu dile getiren Serezli, "En ufak bir tartışmamız olmadı. Çok rol aldık beraber. Her zaman bana çok destek oldu. Oyunculuğu ve insanlığıyla apayrı bir insandı. İnsanlığı ve insanları severdi. Çok yetenekli ve zeki bir insandı. Beni güldürmeyi çok severdi. Seyircinin hiçbir zaman anlamayacağı, sadece benim anlayabileceğim komiklikler yapardı sahnede" diye konuştu.

Kaynak: AA