RTÜK Başkanı Dursun Açıklaması

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) temsilcilerini kabulünde "heyete seçim süreci yerine, kurumun personel sayısı hakkında bilgi verdiği" iddialarının doğru olmadığını bildirdi.

Dursun, kendisiyle ilgili basında yer alan bazı iddialara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, AKPM heyetini, önceki gün kabul ettiğini ve heyeti seçim sürecinde yayın denetimi hakkında bilgilendirdiğini belirtti.

Bazı basın ve yayın organlarında yer alan "heyete seçim süreci yerine, kurumun personel sayısı hakkında bilgi verdiği" iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Dursun, bazı üst kurul üyelerinin de bulunduğu görüşmede seçim sürecinin, RTÜK ve Yüksek Seçim Kurulunun faaliyetlerinin konuşulduğunu, Avrupalı parlamenterlerin sorularının cevaplandırıldığını aktardı.

-"Konuşturmadığım iddiası da yalan"

RTÜK Üyesi Ali Öztunç'un da kabulde görüşlerini ifade ettiğini vurgulayan Dursun, "Öztunç'a sansür girişiminde bulunduğum, konuşturmadığım iddiası da tamamen yalan. Ben heyete masal anlatmadım ama birileri görüşmeyle ilgili basına masal anlatmış anlaşılan" diye konuştu.

Bazı haberlerde yer alan Öztunç'a atfedilen "RTÜK hem sopa hem bodyguard. Muhalefete sopa, iktidara bodyguard" ve Fransız Raportör Josette Durie'ne atfedilen "İşte mesele bu" sözlerinin de doğru olmadığı ifade eden Dursun, "Ben başından sonuna kadar toplantıdaydım. Ali Bey'in böyle bir cümle kurduğunu duymadım. Kendisinin düşünceleri bu yönde olabilir ama görüşme boyunca böyle bir beyanı olmadı. Seçim süreci ve RTÜK üyelerinin seçimiyle ilgili görüşlerini ifade etti" dedi.

Kaynak: AA