Muğla'ya Küçük Bir Servet Bıraktı

Suudi Arabistan kraliyet ailesine ait dünyanın en büyük yatlarından ’Al Salamah’, yakıt ikmali için geldiği Muğla’nın Marmaris ilçesine küçük ölçekte bir servet bıraktı.

Muğla'ya Küçük Bir Servet Bıraktı
Öğle saatlerinde yakıt ve kumanya almak için Marmaris’e gelen 140 metre uzunluğundaki Al Salamah, limanın küçük rıhtımına yanaştırıldı. Yatta, kraliyet ailesi mensuplarının bulunup bulunmadığı hakkında liman yetkilileri açıklama yapmadı.

500 TON YAKIT ALDI

Kraliyet ailesine ait yat için İzmir’den 12 TIR yakıt getirtildi. Rıhtıma yanaşan TIR’lardaki akaryakıt, yakıt ikmal teknesine boşaltıldı. Saatlerce süren yakıt ikmalinin ardından, Al Salamah’ın yakıt deposu 500 ton mazot aldı. Suudi kraliyet ailesi yakıt için akaryakıt firmasına 1 milyon 200 bin lira ödedi.

Yakıt ikmalinin ardından lüks yata 3 kamyon da kumanya yüklendi.

DÜNYANIN EN BÜYÜK YATLARI ARASINDA GÖSTERİLİYOR

Almanya’da 1999’da inşa edildikten sonra denize indirilen ve o dönemde dünyanın en büyük yatı olan Al Salamah’ın ilk sahibinin, 2011 yılında hayatını kaybeden Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz El Suud olduğu belirtildi. Yaklaşık 300 milyon dolar değerinde olduğu tahmin edilen yatın, veliaht prens öldükten sonra Suudi Arabistan kraliyet ailesine mensup yakınlarına miras kaldığı kaydedildi. Yatın, dünyanın en büyük 10. yatı olduğu öğrenildi.

22 kabininde 40 misafir ağırlayacak kapasiteye sahip ve 94 kişilik mürettebatı bulunan yatın taban alanı 12 bin, toplam yüz ölçümü ise 130 bin metrekare. 12 bin 234 groston ağırlığındaki yatta bir sinema, kütüphane, iş merkezi, tam donanımlı poliklinik, güzellik ve spor salonu ile spa da bulunuyor.

Mega lüks yatın ilçeden ne zaman ayrılacağı hakkında bilgi verilmedi.

Kaynak: İHA