Gençlerin Gözüyle ‘Çanakkale'

Atakum Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen ve ilçedeki liselerden 180 öğrencinin katıldığı ‘100. Yılında Çanakkale’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’dan aldı.

Gençlerin Gözüyle ‘Çanakkale'
Başkanlık makamında gerçekleşen ödül töreninde konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Tarihimizin büyük destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi, bir milletin yeniden varoluş destanıdır. Bu büyük zaferin gençlerimiz tarafından bu denli sahiplenilmesi, düşüncelerinin böylesine güzel duygular ile kaleme alınarak kompozisyon haline getirilmesi beni gururlandırdı. Çanakkale ruhunu yaşatabilmek adına, o büyük destanın 100. yılında gerçekleştirdiğimiz kompozisyon yarışmasına gösterilen ilgi gurur verici. Dedemin kardeşi Çanakkale Savaşına katılmış ve geri dönmemiştir. Bu ülkede herkesin evinde, dedesinde, kanında mutlak suretle o zaferin mimarları olan aslan yürekli Mehmetçiklerin bir parçası vardır” dedi.

ÖDÜL YAĞMURU

Kompozisyon yarışmasında birinciliği 9. Sınıflarda Garip Zeycan Fen Lisesi öğrencisi Havva Geçener, 10. sınıflarda Özel Sınav Anadolu Lisesi öğrencisi Ömer Tuğrul Kalınbacak, 11. Sınıflarda Altınkum Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi öğrencisi Tuna Ülker, 12. sınıflarda ise Onur Ateş Anadolu Lisesi öğrencisi Samet Güngör kazandı. İkinciliği ve üçüncülüğü paylaşan diğer öğrenciler Ahmet Furkan Baş, Cansu Karademir, Elif Güneş, Barış Erdoğdu, Burcu Çelik, Melisa Fırtına, Özlem Yıldırım ve Zeliha Çınkıl da ödüllerini aldı. Dereceye giren öğrencilere mini book, saat, elektronik çerçeve, kitap seti ve adlarına fidan dikildiğini belirten ‘Yeşil Adım’ sertifikaları verildi.

Öğrencilerin yanı sıra öğretmenleri de ‘Yeşil Adım’ sertifikası aldı.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ödül alan öğrenciler adına 12. sınıfların birincisi Onur Ateş Anadolu Lisesi öğrencisi Samet Güngör’den kompozisyonunu okumasını istedi. Başkan Taşçı’nın bu ricasını kırmayan Samet Güngör’ün kompozisyonu makamda bulunan konukları ve Başkan Taşçı’yı duygulandırdı. Genç öğrencinin, “100 Yıl Geçer, Çanakkale Geçilmez” sözü alkışlandı.
Kaynak: İHA