Emniyetin Uyarı Mesajları Dolandırıcıları Yakalattı

İzmir'de telefonla dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla iki haftada düzenlenen 7 operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheliden 8'i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, "telefonla dolandırıcılık" olaylarıyla mücadele kapsamında telefon mesajları, faturalar üzerinde bilgilendirme mesajlarıyla yapılan uyarılar ve duyarlılığı arttırıcı haberler sonrası, 15-29 Nisan tarihleri arasında vatandaşlardan gelen ihbarlar doğrultusunda 7 operasyon yapıldı.

Açıklamada, "Özellikle son aylarda polise haber verilmesi nedeniyle sadece ilimizde onlarca dolandırıcı suçüstü yakalanarak tutuklanmış ve pek çok ailenin mağduriyeti önlenmiştir" denildi.

Uyarılar sonrası "155 polis imdat" hattını arayan S.Ç'nin, kendisine telefonla ulaşan kişinin terör örgütü soruşturması kapsamında bankadaki paralarını teslim etmesini istediğini, bunun üzerine başlatılan operasyonda "telefonla dolandırıcılık" yapmaya çalıştığı belirlenen A.K'nin yakalandığı bildirdi. A.K'nin daha önce de Z.Ö'den aynı yöntemle 4550 lira nakit ve ziynet eşyalarını alarak dolandırıcılık yaptığı belirlendi.

Karşıyaka İlçesinde polise başvuran A.Y'nin, "kendisini güvenlik görevlisi olarak tanıtan kişilerin 40 bin lira parasını aldığını, bu kişilerle halen görüştüğünü ve yine para transferi istediklerini, uyarı mesajları üzerine dolandırıldığını anladığını" bildirmesi üzerine başlatılan çalışmada ise İ.Y, suçüstü yakalandı. İ.Y'nin daha önce C.K'nın 10 bin lirasını dolandırdığı tespit edildi.

Uyarı mesajları ve izlediği haberler sonrası G.G'nin kendisini arayan kişilerden şüphelenerek durumu polise bildirmesi üzerine yapılan çalışmada, parayı teslim almaya gelen İ.A. ve A.T suçüstü yakalandı. Şüphelilerin daha önce S.G'nin 19 bin, Y.A'nın 25 bin lirasını dolandırdıkları belirlendi.

Balçova ilçesinde G.K'nin polise başvurması sonrası parayı almak için buluşmaya gelen M.D. ve H.D. suçüstü yakalandı. Şüphelilerin daha önce de N.K'nin 9 bin lira parasının dolandırılması olayına karıştıkları ortaya çıktı.

D.Ö'nün gazetede okuduğu haberler sonrası kendini telefonla arayan kişiler tarafından dolandırılmak istendiğini polise bildirmesi üzerine İ.H.Ö. ve A.P, N.Ç'nin ihbarı üzerine R.B, Z.A'nın ihbarı sonrası da İ.T. polis tarafından yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından İzmir Adliyesine sevk edilen A.K, M.D, H.D, İ.H.Ö, A.P, İ.A, A.T. ve İ.Y. tutuklandı, İ.T. ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. R.B'nin yaşı küçük olmasından dolayı işlemlerinin Çocuk Şube Müdürlüğünce yürütüldüğü bildirildi.

Kaynak: AA